با سلام خدمت شما دوستان عزیز امروز و در این مقاله سعی می کنم جوابی کامل و جامع به سوال "فریم ورک تم وردپرس چیست؟و مزایا و معایب استفاده از آن چیست؟" بدهم.
در این مقاله به این موضوعات می پردازم: فریم ورک تم وردپرس ، انواع موجود چارچوب های موضوعی، چگونگی استفاده از فریم ورک تم وردپرس ، مزایا و معایب استفاده از چارچوب موضوعی، چرا باید از فریم ورک تم وردپرس استفاده کنیم و در نهایت بهترین انتخاب ما برای فریم ورک تم وردپرس چیست؟
فریم ورک تم وردپرس چیست؟
اصطلاح «WordPress theme framework» اغلب برای یک کتابخانه کد بکار برده می شود که برای تسهیل توسعه یک تم استفاده می شود. در گذشته وردپرس با چگونگی توسعه و نگهداری تم ها، چند مشکل اساسی داشت. هیچ راه خوبی برای ارتقاء تم های وردپرس بدون از دست دادن تمام گزینه های سبک سفارشی وجود نداشت. به این معنا که اگر شما تم هایی داشتید که تغییرات خاصی در آنها ایجاد کرده بودید و تصمیم می گرفتید که تم های وردپرستان را بروزرسانی کنید، هیچ راهی برای حفظ تغیراتی که به صورت سفارشی ایجاد کرده بودید وجود نداشت.
مشکل دوم این بود که برای اضافه کردن یک کد خاص به تعداد زیادی از تم ها لزوما می باییست آن کد را در تک تک آنها کپی و پپیست کنید. در واقع هیچ راه دیگری غیر از کپی کردن و چسباندن کد کارکرد مشابه در همه تم های مورد نظر وجود نداشت.
البته این دو مسئله ممکن است برای یک کاربر معمولی مشکلات خاصی به نظر نرسند. اما مشکلات مهم دیگری نیز در این رابطه وجود دارد. مثلا چه می شود اگر متوجه شوید که دقیقا همان کدی که در تمام تم های خود استفاده کرده اید، یک باگ امنیتی داشته ؟ و یا حتی مهم تر، اگر این تم چیزی بود که شما برای دیگران به صورت عمومی برای دانلود و سفارشی سازی منتشر کرده بودید، چطور؟ بله، این هرج و مرج ممکن است اتفاق بیافتد.
فریم ورک تم وردپرس به عنوان یک قالب تم والد در نظر گرفته شده است که در جاهایی که عملکرد تم بدون تغییر و ثابت است، استفاده شود. پس از آن توسعه دهندگان می توانند برای اضافه کردن سبک سفارشی یک تم کودک ایجاد کنند بطوریکه جنبه های عملکرد آن را به چارچوب بدهد. این کار اجازه ایجاد یک مکان متمرکز که در آن تمام توابع قابل جمع باشند را می دهد. به این ترتیب اگر تیم مرکزی تصمیم به حذف یک تابع وردپرس بگیرد یا متوجه شود یک اشکال در یک چارچوب تم خاص وجود دارد، به روز رسانی بدون تغییر هیچ چیزی در تم کودک وردپرس مربوط به آن چارچوب امکان پذیر است. این روش به شما امکان می دهد که "قالب" سایت خود را قوی نگه دارید بدون اینکه ظاهر آن را تغییر دهید.
افزونه Gravity Forms وردپرس | افزونه حرفه ای فرم ساز گراویتی فرمز وردپرس نسخه فارسی
افزونه Mailster وردپرس | افزونه خبرنامه حرفه ای میلستر وردپرس نسخه فارسی
بخش سوم-بررسی style sheets در CSS
افزونه دیدگاه Commentator وردپرس | افزونه کامنت گذاری حرفه ای وردپرس
بخش چهارم-آموزش رنگ ها در CSS یا آموزش CSS Colors
بخش پنجم-خصوصیات CSS background
آموزش رفع خطای This site ahead contains harmful programs
بخش هفتم- آموزش Margins در CSS
بخش ششم- آموزش حاشیه ها (Borders)در CSS
انواع فریم ورک تم وردپرس چه هستند؟
- به طور جدی، چند نوع چارچوب(قالب) یا فریم ورک تم وردپرس وجود دارد. فریم ورک های کشیدن و رها سازی کامل مانند Headways Themes وجود دارد که کاربران را قادر می سازد همه چیز را به صورت بصری بدون اطلاع از کد ایجاد کنند.
- سپس چارچوب های pseduo-drag از قبیل Pagelines و Thesis قرار می گیرند. این قالب ها به کاربران امکان می دهند بخش های از پیش تعریف شده را با کشیدن و رها کردن مورد استفاده قرار دهند (شبیه به عملکرد ویدجت های WordPress کار می کنند). بدیهی است که هر کس می تواند بخش های سفارشی را با استفاده از hook ها (قلابها) ی موجود و فیلتر های ارائه شده توسط قالب تعریف کند.
- علاوه بر آنچه گفتیم فریم ورک های تمی را داریم که full of options هستند یعنی پر از گزینه های مختلف هستند. Themify و خیلی های دیگر در این دسته قرار دارند.
- در نهایت، فریم ورک هایی هستند که برای توسعه دهندگان وب سایتها ایجاد شده اند تا بدون مزاحمت و درهم ریختگی به کار بپردازند مانند Genesis بوسیله StudioPress.
چرا افراد از فریم ورک تم وردپرس استفاده می کنند؟
دلیل اصلی ای که افراد به خاطرش از فریم ورک ها استفاده می کنند این است که سرعت آنها را افزایش می دهد. استفاده از فریم ورک تم وردپرس برای توسعه وردپرس به طور چشمگیری زمان توسعه را کاهش می دهد. زمان توسعه بهبود می یابد، زیرا همه فریم ورک های تم وردپرس انواع زیادی از قابلیت ها و گزینه های سفارشی سازی را ارائه می دهند، بنابراین کاربر مجبور نیست همه چیز را کدنویسی کند. این ویژگی ها می توانند در هر کجا از جمله:قابلیت drag-drop ، لغزنده ها یا sliders ، ویدجت های جستجوگرها و موارد دیگر مورد استفاده قرار بگیرند. به جای اینکه یک تم را از ابتدا ایجاد و همه فایل ها را تغییر دهیم، کافیست یک تم کودک ایجاد کنیم. یک تم کودک می تواند به اندازه ایجاد یک فایل style.css جدید و سفارشی کردن توابع با استفاده از فایل functions.php ساده باشد.
مزایا و معایب استفاده از فریم ورک تم وردپرس چیست؟
مانند بسیاری از موارد دیگر، مزایا و معایبی در استفاده از فریم ورک تم وردپرس وجود دارد.
مزایای استفاده از فریم ورک تم وردپرس
- جامعه - محبوب ترین فریم ورک های تم وردپرس یک جامعه بزرگ از طرفدارن و کاربران در پشت سر خود دارند. که این باعث می شود سوالات پشتیبانی شما راحت تر پاسخ داده شود.
- سهولت توسعه - همانطور که قبلا اشاره کردیم، استفاده از یک فریم ورک تم وردپرس می تواند به طور چشمگیری زمان توسعه را کاهش دهد و در دراز مدت همه چیز را ساده تر کند.
- قابلیت ساخته شده - چارچوب های تم همراه با ویجت های ساخته شده و قابلیت های اضافی ارائه می شوند.
- کیفیت کد - اغلب چارچوب های تم مورد بررسی و بازبینی قرار می گیرند، بنابراین این احتمال زیاد است که بهترین روش ها را دنبال کنید.
- ارتقاء - توانایی ارتقاء بدون از دست دادن هر یک از قابلیت های ظاهری طراحی شده در تم های کودک، یک مزیت بزرگ است.
معایب استفاده از فریم ورک تم وردپرس
- منحنی یادگیری - اکثر فریم ورک ها دارای قلاب و فیلترهای خود هستند. برای استفاده از قدرت کامل یک فریم ورک یا چارچوب، شما باید با یک زبان خاص چارچوب آشنا شوید. بنابراین ساخت اولین تم های کودک شما ممکن است کمی طول بکشد فقط به این دلیل که باید چیزهای جدیدی یاد بگیرید.
- کد غیر ضروری - فریم ورک ها دارای قابلیت های داخلی ساخته شده ای هستند که ممکن است از آنها استفاده نکنید. این سبب می شود انبوهی از کدهای غیر ضرروری در سیستم شما انباشته شود که می تواند عوارض خود را داشته باشد.
- محدودیت های یک فریم ورک - اغلب چارچوب ها محدودیت دارند. گاهی اوقات برای دستیابی به سفارشی سازی فوق العاده، ممکن است مجبور شوید فایل های اصلی را عوض کنید یا یک patch برای به روزرسانی های آینده ارائه کنید.
- قیمت - اکثر فریم ورک های تم وردپرس رایگان نیستند. برای به روز رسانی و پشتیبانی، یک بار هزینه خرید و یک بار هزینه آپدیت سالانه وجود دارد.
آیا لازم است از یک فریم ورک تم وردپرس استفاده کنید؟
جواب این سوال بستگی به وضعیت شما چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ توانایی در کدنویسی و زمانی که در اختیار دارید، دارد. اگر می خواهید برای کسب و کارتان یک سایت طراحی کنید و هم زمان کافی در اختیار دارید و هم توانایی آن را دارید که سایتتان را از صفر کدنویسی کنید، پس توصیه می کنم این کار را انجام دهید. ساخت یک سایت از صفر با کدنویسی این امکان را به شما می دهد که همه چیز سایت را مطابق دلخواه خود درست کنید.
اما اگر به لحاظ زمانی وقت کافی برای درست کردن یک سایت از صفر را ندارید و یا با کدنویسی برای سایت به اندازه کافی آشنایی ندارید، بهتر است دست به جیب شوید و هزینه های لازم برای استفاده از فریم ورک ها را بپردازید و به سادگی سایتتان را ایجاد کنید. در این گونه مواقع مزایای استفاده از فریم ورک ها به معایبش می چربد.
کدام فریم ورک را استفاده کنیم؟
تعداد زیادی فریم ورک تم وردپرس وجود دارد که در دسترس هستند. WPBeginner توسط فریم ورک Genesis توسط StudioPress طراحی شده است. این یک قالب عالی برای توسعه است. این نمونه مانند نومنه های دیگر با گزینه های مختلف و اضافی ساخته نشده. شما فقط آنچه را که نیاز دارید می گیرید این فریم ورک با بسیاری از پلاگین های دیگر که وجود دارند سازگار است. البته شما برای این کار نیاز به توسعه مهارت های کدنویسی برای یک تم کودک را دارید.
مبتدیان باید از قالبی مانند Headway Themes استفاده کنند. این فریم ورک یک رابط کشیدن و رها کردن دارد که به شما امکان ایجاد وب سایت ها را با یک رابط بصری می دهد.
امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.
سوالی دارید؟ سوالتون رو در نظرها مطرح کنید.
مطالب مرتبط:
چایلد تم (child theme) وردپرس چیست؟
بررسی مزایا و معایب تم کودک (Child Theme) وردپرس
آموزش نحوه اضافه کردن فایلهای با فرمت SVG در وردپرس
آموزش ثبت مکان در گوگل مپ با گوشی و کامپیوتر
منبع: الو پشتیبان – ارائه دهنده: کمک وردپرس - افزونه تجاری وردپرس -افزایش فروش
- ۹۹/۰۱/۲۳