مراقبت و نگهداری سنگ کف – بخش دوم
سنگ طبیعی یکی از زیباترین کفپوشهای ساختمانی می باشد که به فضای زندگی شما جلوه و شکوه خاصی می دهد. از انواع سنگهای ساختمانی می توان در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده کرد.
اما در کنار زیبایی سنگها، نگهداری آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و با مراقبت مناسب از آنها، می توان هم به زیبایی کف محل زندگی کمک کرد و هم طول عمر سنگ کف را به طور چشمگیری افزایش داد. شیدارک در بخش اول مقاله نحوه نگهداری از سنگ و مقاله حاضر به نکات مهم و اصول مراقبت از سنگهای کف می پردازد.
مراقبت از سنگهای محل زندگی
1- هنگامیکه اجسام سنگین را روی سطح سنگ حرکت می دهید بسیار مواظب باشید که پایه ها و نقاط تیز آنها به سنگ شما آسیب وارد نکند. ممکن است روی سنگ شما خط و خش ایجاد کند و یا اینکه باعث کنده شدن گوشه ای از آن شود.
2- در زیر پایه های میز، صندلی، مبلمان و سایر تجهیزات فضای منزل، محافظ لاستیکی و اسفنجی قرار دهید. با این کار از آسیب دیدن سنگ کف محافظت کنید. صندلی های چرخدار را به صورت دوره ای تمیز کنید تا براثر آلودگی چسبیده شده زیر آنها، سنگ کف آسیب نبیند.
3- به این نکته باید توجه کنید که هر کدام از سنگها درجه های متفاوت حساسیت به لک شدن دارند. هرسنگی از تراورتن گرفته تا گرانیت میزان تخلخل متفاوتی دارد که باید توجه داشت براین اساس برخی کف ها در برابر لا شدگی بسیار آسیب پذیرتر هستند.
4- درزبندی و اجرای لایه سیلر روی سنگ کف یک الزام است! براساس نوع زندگی و ترافیک روی سنگ و همچنین نوع سنگی کف در کف کار شده است، باید از سیلرهای مناسب سنگ استفاده کرد تا از سطح سنگ در برابر لک شدگی و پوسته پوسته شدن جلوگیری کند. سنگ رویه پخته شده و لعابدار همانند سرامیک ها و پرسلانها ندارد و از اینرو باید با اجرای لایه سیلر از آن محافظت گردد.
5- اگر به صورت تصادفی سنگ کف آسیب دید و یا لک شد، مواد مخصوص اصلاح ایرادات آنها در بازار یافت می شود. کفپوش وینیلی همچنین، پیشنهاد می شود از سنگ کف مقداری اضافه خرید شود که اگر نیاز به تعویض بخشی از آن در آینده به وجود آید، در انبار سنگ کافی برای این کار موجود باشد و معمولا مقدار اضافه مدنظر برای انبار کردن 2 الی 5 درصد سطح کل کف می باشد.
نکات نگهداری سنگ طبیعی کف در فضاهای مختلف
1- حمام و سایر فضاهای خیس: به صورت منظم از مواد شوینده مناسب برای پاک کردن و از بین بردن مواد باقیمانده ناشی از استحمام (از قبیل کف صابون، آب کثیف روی سطح و ...) استفاده کنید. در حمام، سرویسها و فضاهای خیس، استفاده از یک طی کوچک دستی برای به حداقل رساندن اثرات کف صابون و ... بسیار مطلوب است.
2- باقیمانده و نشت مواد غذایی: غذای ریخته شده روی سنگ را با یک قاشق پلاستیکی از روی سطح بردارید. ماده شوینده مناسب سنگ را روی سطح اسپری کرده و با استفاده از یک تکه پارچه سفید خشک، آنرا تمیز کنید.
3- نشتی مایعات: با استفاد ه از پارچه خشک و سفید باقیمانده مایعات را از روی سطح سنگ بردارید. پارچه را به نوبت جابجا و تعویض کنید تا آلودگی پارچه به سنگ برنگردد و در نهایت با استفاده از شوینده مناسب سطح کف را تمیز کنید.
4- گل و لای: اجازه دهید گل و لای روی سنگ کاملا خشک شود. کفپوش وینیل با استفاده از برس نرم لاستیکی یا نایلونی گل خشک شده را از کف بردارید. با استفاده از آب و پارچه تمیز، رویه سنگ کف را به خوبی شسته و تمیز کنید.
5- لک های روغنی: اگر بتوانید تشخیص دهید که نوع پایه چربی ریخته شده روی سنگ (از غذاهایی همانند سالاد، روغن های پخت غذا، کره و یا لوازم آرایشی بهداشتی) چه بوده، می توانید لک ایجاد شده را با استفاده از پماد و ماده لک زدای مخصوص آنرا تمیز کنید.
بایدها و نبایدهای نگهداری سنگ کف
- از زیرشیشه ای های مناسب و لاستیکی استفاده کنید، مخصوصا برای بطریهای حاوی الکل و یا آبمیوه های مرکبات.
- از حصیر، زیر دیگی، سه پایه و ... در زیر لوازم پخت و پز و داغ استفاده کنید.
- زیر گلدانی ها و لوازم تزئینی از جنس چینی، سرامیک و نقره ای هستند، از زیرگلدانی های لاستیکی، حصیری و مناسب استفاده کنید تا سطح سنگ شما خط و خش نبیند.
- در ورودیها از پادری و یا قالیچه استفاده کنید. کفپوش pvc
- گرد و خاک روی سطح سنگ را مرتبا با استفاده از جاروی مناسب تمیز کنید.
- مایعات و نشتی های ریخته شده روی کف را سریعا تمیز کنید تا احتمال آسیب دائمی به سنگ را به حداقل برسانید.
- هرگز از آمونیاک، سرکه، سفیدکننده ها و همچنین شوینده های با مصارف عمومی استفاده نکنید.
- از شوینده هایی که حاوی مواد اسیدی هستند حمانند مواد شوینده حمام، لوله، کاشی و سرامیک برای تمیز کردن سنگ طبیعی استفاده نکنید.
- از مواد شوینده قلیایی استفاده نکنید، مگر آنکه به صورت ویژه برای سنگهای طبیعی فرمولاسیون شده باشند.
[section label="مقالات مرتبط"]
[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="3379,3236,7231,4159" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات سنگ" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="/article-book/stone//"]
[/col]
[/row]
[/section]
انواع لایه های پشتیبان موکت یا بکینگ موکت
یکی از ویژگی های و شاخصهایی که در کیفیت موکتها، و نیز میزان کارایی و عملکرد موکتها تاثیر گذار است، لایه بکینگ موکت (carpet backing) یا لایه پشتیبان موکت می باشد. "شیدارک" در این مطلب سعی دارد، انواع مختلف لایه های پشتیبان و یا بکینگ موکت را مورد بررسی قرار داده و شما را، با برخی از آنها آشنا نماید.
"شیدارک" سابقا در مقاله های "آشنایی با موکت" و "آشنایی با نکات فنی و استانداردهای موکت" اشاره ای مختصر به لایه پشتیبان و بکینگ موکت داشته و این لایه را بصورت اجمالی معرفی نموده است.
بصورت کلی همه موکتها دارای 2 لایه پشتیبان هستند. در تولید موکت از ماشین هایی استفاده می شود که ماشین تافتینگ نامیده می شوند. ماشین تافتینگ مانند یک چرخ خیاطی بزرگ است که موکت توسط آن تولید شده و با عبور نخ ها و الیافها از روی یکدیگر اولین لایه پشتیبان موکت، ایجاد می شود. انواع کفپوش وینیلی یعنی اولین لایه پشتیبان یا بکینگ موکت، لایه ای است که در حین فرآیند بافت و تولید موکت ایجاد می شود. پس از تولید موکت و تکمیل فرآیند بافت و تولید، دومین لایه پشتیبان نیز به موکت اضافه می گردد. وجود لایه های پشتیبان در موکت علاوه بر ایجاد ثبات و پایداری ابعادی در موکت،دوام آن را افزایش داده و کارایی موکت به عنوان یک عایق صوت و حرارت را بهبود می دهند.
انواع لایه های پشیبان در موکت:
لایه پشتیبان اولیه ( Primary backing ) : لایه پشتیبان اولیه موکت، لایه ای است که موکت عملا روی آن تولید شده و اساس و پایداری موکت را تضمین می کند. این لایه بخشی از ذات موکت است.
لایه پشتیبان ثانویه ( secondary backing ) : دومین لایه پشتیبان یا بکینگ موکت برای افزایش استحکام و پایداری موکت، به لایه پشتیبان اولیه چسبانده می شود. کفپوش های وینیلی در این مقاله، برخی از مهمترین انواع این لایه (دومین لایه پشتیبان یا secondary backing ) از نظر جنس،معرفی شده اند.
انواع لایه های پشتیبان موکت از نظر جنس:
1- لایه پشتیبانAction Back :
لایه پشتیبان از جنس الیاف مصنوعی بصورت بافته شده است، که پس از تولید موکت، توسط پرس گرم به پشت موکت، چسبانده می شود. لایهAction Back در برابر رطوبت مقاوم است و با توجه به پایداری ابعادی مناسب، در افزایش عمر موکت، بسیار تاثیر گذار می باشد. کفپوشهای وینیلی موکتهایی که از لایه پشتیبان Action Back در آنها استفاده شده است نصبی آسان و راحت داشته، هزینه کمتری دارند و برای استفاده در مناطق کم تردد بسیار مناسب هستند.
2- لایه پشتیبان از جنس PVC یا وینیل ( Vinyl Backing ) :
این نوع از لایه های پشتیبان ثانویه بیشتر برای موکتهای تایل مورد استفاده قرار می گیرند. در این گروه از موکتها لایه وینیل یا pvc بصورت گرم شده پشت موکت نصب می شود و بسیار انعطاف پذیر می باشد. استفاده از این لایه پشتیبان برای موکتهایی که قرار است در فضاهای پر تردد مانند راهرو ها و ... مورد استفاده قرار بگیرند پیشنهاد می شود. انواع کفپوش وینیلی این نوع از لایه پشتیبان یا بکینگ، از نفوذ رطوبت به زیر موکت (و همچنین رطوبت صعودی از پشت موکت) جلوگیری کرده و برای استفاده در فضاهای تجاری و اداری بسیار مناسب است، اما از این موکتها برای استفاده در فضاهای مسکونی و فضاهای رو باز هم می توان استفاده نمود.
برای آشنایی با موکت های تایل می توانید مقاله "موکت تایل چیست؟" را مطالعه نمایید.
3- لایه پشتیبان موکت، از جنس فوم ( Foam Backing ) :
فوم ماده ای مصنوعی است که به عنوان عایق صوتی و حرارتی عملکردی بسیار مناسب دارد. موکتهایی که در آنها از فوم به عنوان لایه پشتیبان یا بکینگ استفاده شده است بسیار راحت و نرم بوده و هنگام نصب این موکتها نیازی به استفاده از زیر لایه وجود ندارد.به همین دلیل بستری که این موکتها روی آن نصب می شوند باید کاملا صاف و هموار باشند. چوب پلاست در اکثر مواقع فوم استفاده شده به عنوان لایه بکینگ از پلی یورتان تهیه شده که به فوم پلی یورتان مشهور است و به همین دلیل، گاهی این موکتها به عنوان موکتهایی با بکینگ یا لایه پشتیبان پلی یورتان ( PU Backing ) نیز نام برده می شود.
4- لایه پشتیبان موکت از جنس ژل فوم ( Gel Foam Backing ) :
ژل فوم ماده ای محکم، با دوام و در عین انعطاف پذیر است که به عنوان لایه پشتیبان و بکینگ موکت،مورد استفاده قرار می گیرد. ژل فوم علاوه بر انعطاف پذیری، نسبت به آب و رطوبت مقاوم بوده و کاملا ضد لغزش است (ضد لغزش بودن لایه پشتیبان،به این معنی است که موکت، روی سطح زمین لیز نمی خورد). پلاستوود این لایه پشتیبان، برای موکتهای رانر (موکت کناری) و همچنین فرشها بسیار مناسب است. برای نصب این موکتها نیز مانند موکتهایی که لایه پشتیبان آنها از جنس فوم است، نیازی به استفاده از زیر لایه وجود ندارد. به همین دلیل بستری که این موکتها روی آن نصب می شوند باید کاملا صاف و هموار باشند.
5- لایه پشتیبان موکت از جنس منسوج نبافته یا لایه نمدی ( Non woven Backing ) :
منسوجهای نبافته یا اصطلاحا نمدی (Non woven) یکی از پرکاربرد ترین انواع منسوجها، در صنایع مختلف و از جمله در صنعت موکت سازی می باشند. علاوه بر اینکه از آنها برای تولید موکتهای نمدی استفاده می شود، لایه های تولید شده از این منسوجات به عنوان لایه پشتیبان و بکینگ نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. انواع کفپوش چوب پلاست موکتهای نمدی یا منسوجات نبافته، توسط به هم پیچیده شدن الیافها تولید می شوند و برای تولید آنها از تار و پود و روشهای بافت، خبری نیست.
موکتهای نمدی یا لایه (Non woven) که به عنوان لایه پشتیبان و بکینگ مورد استفاده قرار می گیرند، عملکرد مناسبی به عنوان عایق صوت و حرارت داشته و همچنین مقاومت موکت در برابر سایش را بهبود می بخشند. موکتهایی که در آنها از لایه (Non woven) به عنوان لایه پشتیبان استفاده شده است احساس راحتی را به پاها انتقال داده و هنگام نصب این موکتها نیز، نیازی به استفاده از زیر لایه وجود ندارد.
6- لایه پشتیبان موکت از جنس قیر ( Bitumen Backing ) :
قیر یکی دیگر از اصلی ترین مواد و متریالهایی است که به عنوان لایه پشتیبان، در موکتها و مخصوصا موکتهای تایل مورد استفاده قرار می گیرد. البته قیر مورد استفاده در صنایع موکت سازی قیری اصلاح شده است، که حاوی ترکیباتی از مواد پلیمری و گرما پلاستیک ها و ... است. کفپوش چوب پلاست قیر اصلاح شده به عنوان لایه پشتیبان، بصورت مذاب و با وزن و حرارت کنترل شده به موکت اضافه می شود.قیر نیز نسبت به رطوبت مقاوم بوده و یکی از مهمترین نکاتی که در مورد قیر به عنوان یک لایه در موکت مورد توجه قرار می گیرد امکان بازیافت کامل آن است.
[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="6766,5980,5820,1912" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات موکت" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://shidarch.com/article-book/carpet/"]
[/col]
[/row]
کفپوش آنتی استاتیک
انتخاب کفپوش مناسب برای فضاهای صنعتی و یا برخی از فضاهای بیمارستانی مانند اتاقهای MRI و سیتی اسکن (CT SCAN) و ... به نسبت سایر فضاها می تواند انتخابی سخت تر و پیچیده تر باشد. کفپوش پلاستوود در چنین فضاهایی علاوه بر الزمات مرسوم برای انتخاب یک کفپوش مناسب مانند انتخاب رنگ ، طرح ،دوام و ... پارامترهای دیگری نیز مطرح می شوند که یکی از مهمترین این پارامترها، آنتی استاتیک بودن کفپوش هایی است که در این فضاها نصب می شوند. "شیدارک" در این مطلب سعی دارد تا شما را با کفپوش آنتی استاتیک (Anti-Static Flooring) آشنا کرده و در آینده انواع این کفپوشها را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد.
کفپوش آنتی استاتیک، یکی از الزامات معماری در فضاهایی است که تجهیزات تصویر برداری پزشکی نصب می شوند.
کفپوش آنتی استاتیک چیست؟
حتما شما هم گاهی جرقه ناگهانی بین دست خود و دستگیره در را، که پس از راه رفتن روی یک موکت و قالی اتفاق می افتد تجربه کرده اید. مثالهای زیادی می توان برای چنین تجربه ای پیدا کرد. تجربه ای که ناشی از تجمع و تخلیه الکتریسیته ساکن است.
کفپوش آنتی استاتیک کفپوشی است که تولید و تخلیه ناگهانی بارهای الکتریکی (الکتریسیته ساکن) را مهار می کند. گرچه بصورت معمول تخلیه ناگهانی الکتریسیته ساکن پدیده ای بی ضرر به نظر می رسد، اما در برخی از محیطها به دلیل وجود دستگاههای الکتریکی بسیار حساس و یا وجود مواد منفجره و قابل اشتعال با حساسیت بالا، تخلیه ناگهانی الکتریسیته ساکن براحتی می تواند، اتفاقهای فاجعه باری را رقم زده و یا در عملکرد دستگاهها ایجاد اختلال نماید. کف کاذب به همین دلیل استفاده از کفپوش آنتی استاتیک برای جلوگیری از این اتفاق، بخشی از مقررات طراحی و اجرا، در چنین فضاهایی به حساب می آید.
چه فضاهایی به کفپوش آنتی استاتیک نیاز دارند؟
گرچه امکان دارد کفپوش آنتی استاتیک به عنوان یک کفپوش انتخابی در بسیاری از فضاها مورد استفاده قرار بگیر اما در برخی از صنایع و فضاها، کفپوش آنتی استاتیک به عنوان یکی از اساسی ترین موارد از نظر ایمنی و عملکردی مورد توجه ویژه قرار دارد و استفاده از آن الزامی و حتمی است. انواع کف کاذب از جمله چنین فضاهایی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اتاق عمل بیمارستانها به دلیل وجود دستگاههای الکترونیکی بسیار حساس.
- فضاهایی که در آن دستگاههای تصویر برداری حساس مانند دستگاه ام آر آی (MRI) یا سی تی اسکن (CT SCAN) و ... نصب شده است.
- محل نگهداری و انبار مواد منفجره و مهمات.
- محل تولید دارو ها و یا انواع ایمپلنتهای جراحی و ...
- فضاهایی که در آنجا دستگاههای لیزری نگهداری می شوند.
- محل نگهداری مواد شیمیایی با قابلیت اشتعال بالا.
- سالنهای تولید و یا سالنهای نگهداری قطعات الکترونیکی حساس مانند نیمه رساناها و ...
- اتاقهای برق، اتاق های کنترل و همچنین مراکز کنترل ترافیک و یا اتاق های نگهداری سرورها و....
کف کاذب آنتی استاتیک، مورد استفاده در دیتاسنتر ها و اتاقهای کنترل و ...
کفپوش آنتی استاتیک، چگونه عمل می کند؟
تقریبا هر حرکتی در محیط می تواند به تولید الکتریسیته ساکن در آن محیط کمک کند. خواه این حرکت راه رفتن روی فرش باشد یا حرکت ماشینها و وسایل نقلیه و یا حرکات تکراری یک ماشین در خط تولید یک کارخانه. کف کاذب کلسیم سولفات بارهای الکتریسیته ساکن جمع شده در فضا، به مرور و بصورت دائم تخلیه می شوند، ولی اکثر این اتفاقات به دلیل میزان پایین ولتاژ ، برای انسان به هیچ عنوان محسوس نبوده و ما اصلا متوجه آنها نمی شویم.
اما گاهی تخلیه بارهای الکتریکی (الکتریسیته ساکن) بصورت طبیعی انجام نشده و از طرفی میزان و مقدار آن نیز می تواند افزایش یابد. به همین دلیل و برای جلوگیری از تجمع بارهای الکتریکی و کمک به تخلیه سریع آنها از کفپوشهای آنتی استاتیک استفاده می شود.کفپوشهای آنتی استاتیک، الکتریسیته ساکن را که بطور طبیعی در هر محیطی تولید می شود،به زمین انتقال داده و به این ترتیب عملا آن را حذف می کنند. کفپوشهای آنتی استاتیک با تخلیه سریع بارهای الکتریسیته ساکن، از تجمع آنها جلوگیری کرده و صدمات ناشی از آنها را از بین می برند.
موارد مهم در انتخاب کفپوش آنتی استاتیک
اولین گام در انتخاب یک کفپوش آنتی استاتیک مناسب، به الزامات فضا و نحوه استفاده از فضا مربوط می شود. در این مرحله باید نحوه تولید الکتریسیته ساکن و نیز میزان آن تخمین زده شود. پیامدها و آسیب های احتمالی ناشی از تجمع و تخلیه ناگهانی بارهای الکتریکی در فضا نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
در گام بعدی تفاوتهای ظریف و مهمی که در انواع کفپوشهای آنتی استاتیک وجود دارد باید بررسی شده و کفپوش مناسب برای فضا و عملکرد مورد نظر انتخاب شود. کف کاذب اتاق دیتا سنتر آشنایی با انواع اصطلاحات مربوط به انواع کفپوشهای آنتی استاتیک در این مرحله می تواند به شما کمک نماید.
کفپوشهای آنتی استاتیک در 2 نوع و گروه کلی تولید می شوند. کفپوشهای آنتی استاتیک رسانا (conductive) و کفپوشهای آنتی استاتیک پراکنده ساز (dissipative)، که هر کدام از این نوع کفپوشها محدوده های مختلفی از مقاومت الکتریکی را ارائه می کنند. بطور کلی کفپوشهای آنتی استاتیک رسانا یا کانداکتیو (conductive) مقاومت الکتریک تا 1 مگا اهم (1 mega Ω) را ارائه می کنند. این مقدار برای کفپوش های آنتی استاتیک پراکنده ساز یا دیسپتیو (dissipative) بین 1 تا 100 مگا اهم (1-100 mega Ω) می باشد.
مقاومت بالاتر در برابر جریان الکتریکی به معنی هدایت و سرعت تخلیه پایین تر بارهای الکتریکی توسط کفپوش است. از این مطلب می توان نتیجه گرفت که کفپوشهای آنتی استاتیک رسانا یا کانداکتیو قدرت بالاتری در تخلیه بارهای الکتریکی دارند، اما این بدان معنی نیست که کفپوش آنتی استاتیک با مقاومت الکتریکی کمتر، لزوما گزینه ای بهتر برای انتخاب می باشد.
نکته : انتخاب نوع کفپوش آنتی استاتیک، کاری است که حتما باید توسط افراد متخصص انجام شود و نیاز به تجربه کافی و شناخت کامل از شرایط دستگاهها و یا نوع استفاده از آنها دارد.
استفاده از شبکه های مسی به عنوان زیرسازی کفپوش آنتی استاتیک، برای انتقال بارهای الکتریکی به زمین
انواع کفپوش آنتی استاتیک، از نظر متریال
آنتی استاتیک بودن یک کفپوش، ویژگی و امتیازی است که می توان در کفپوشهای مختلف با انواع جنس ها ایجاد نمود. با کمی جستجو در اینترنت و یا تحقیق میدانی در بازار متوجه خواهید شد که، با توجه به کاربردهای مختلف کفپوشهای آنتی استاتیک، کفپوشهای مختلفی را در انواع جنسها و رنگها می توان مورد استفاده قرار داد. اجرای کف کاذب مرسوم ترین انواع کفپوشهای آنتی استاتیک از نظر جنس عبارتند از :
- موکت آنتی استاتیک
- کفپوشهای اپوکسی و پلی یورتان آنتی استاتیک
- کفپوش وینیل یا pvc انتی استاتیک
- کف کاذب آنتی استاتیک
- ...
برای مطالعه بیشتر می توانید مقالات "کفپوش وینیل بیمارستانی" ، "موکت اداری" ، "کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک" و "کف کاذب برای اتاقهای دیتاسنتر" را مطالعه نمایید.
هرکدام از این کفپوشها به طور معمول در فضاهای خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.به عنوان مثال کفپوش وینیل آنتی استاتیک ،بیشتر به عنوان کفپوش فضاهای بیمارستانی مانند اتاقهای عمل و MRI و کفپوش های پلی یورتان آنتی استاتیک ،در فضاهای صنعتی و انبار مواد منفجره یا با قابلیت اشتعال بالا مورد استفاده قرار می گیرند. کف کاذب آنتی استاتیک در اتاقهای کنترل، و موکتهای آنتی استاتیک بیشتر در فضاهای اداری که کامپیوترها و ابزار الکترونیکی زیادی در آنها وجود دارد، استفاده می شوند.
[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="3762,2926,6766,3623" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="مقالات کفپوش وینیلی" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://shidarch.com/article-book/vinyl/"]
[/col]
[/row]
راهنمای خرید موکت
خرید موکت کار آسانی به نظر می رسد اما همینکه وارد بازار می شوید و به فروشگاههای مختلف برای خرید سر می زنید، با تنوعی فراوان در انواع موکتها و ویژگی های مختلف هر کدام روبرو شده و احساس سر درگمی به شما دست می دهد. کفپوش موکت کارخانجات مختلف، موکتهایی با ظاهر مشابه اما با الیافهای مختلف، ویژگی ها و قیمتهای مختلف تولید می کنند و شما قطعا می خواهید بدانید کدام یک از آنها برای شما مناسب تر است؟
قطعا تعیین کیفیت یک موکت کاری نیست که فقط با نگاه کردن به موکت بتوان به آن پی برد و در مورد آن قضاوت نمود. ویژگی ها و پارامتر های مختلفی وجود دارند که در کیفیت و کارایی یک موکت تاثیر گذار هستند. "شیدارک" در این مطلب تلاش می کند، شما را با نکاتی آشنا کند، که در خرید موکت و انتخاب آن شما را یاری داده و به عنوان راهنمای خرید موکت بتوان از آنها استفاده نمود.
در ادامه مهمترین عواملی که می توانند شما را در تشخیص کیفیت موکت راهنمایی کنند، توضیح داده شده اند(قطعا عوامل دیگری علاوه بر مطالب زیر نیز بر کیفیت و عملکرد موکت تاثیر دارند). نکته مهمی که نباید فراموش کنید این است که، هیچ عاملی به تنهایی نقش اساسی را به عهده ندارد بلکه ترکیب عوامل مختلف است که بهترین عملکرد و دوام و ماندگاری را فراهم می کند.
برای مطالعه بیشتر در مورد راهنمای انتخاب و خرید موکت می توانید مقالات "نکات مهم در انتخاب موکت" و "آشنایی با نکات فنی و استانداردهای موکت" را نیز مطالعه نمایید.
1- وزن ظاهری موکت
وزن موکت که به آن وزن ظاهری موکت نیز می گویند، وزن موکت در هر متر مربع است. مسلما این پارامتر برای موکتهای مختلف، مقدار مختلفی خواهد بود. متاسفانه اهمیت وزن موکت به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در تعیین دوام موکت، به صورتی اغراق آمیز در بازار، توسط فروشندگان مورد استفاده قرار گرفته و به گونه ای جلوه داده می شود که، بهترین راه برای خرید یک موکت با دوام بالا، خرید موکتی با وزن بیشتر است و تنها عامل مهم در تعیین دوام موکت، وزن آن است. (در حالیکه اینطور نیست)
گرچه وزن موکت عاملی بسیار مهم در تعیین کیفیت یک موکت است، اما همانطور که در مقدمه این متن نیز گفته شد، در هنگام خرید موکت باید عوامل مختلف را همراه با یکدیگر در نظر گرفت. پالاز موکت بالاتر بودن وزن موکت می تواند نشانه ای برای دوام بالاتر موکت باشد اما این نتیجه گیری همیشگی و قطعی نیست زیرا عوامل مهم دیگری نیز وجود دارند.
2- تراکم موکت
تراکم یا دانسیته یک موکت در حقیقت تراکم الیاف، در یک متر مربع از موکت بوده و نشان دهنده میزان فشردگی الیاف در یک موکت است. هر چه تراکم یک موکت بیشتر باشد، فشردگی الیاف در آن موکت نیز بیشتر است، یعنی نخها با فاصله کمتری از یکدیگر قرار گرفته اند. موکت ظریف مصور در موکتهای یکسان و مشابه، هر چه تراکم موکت بیشتر باشد، موکت با دوام تر و کاربردی تر خواهد بود. یعنی اگر چند موکت از نظر نوع الیاف، رنگ، نوع بافت و ... مشابه بودند، موکتی که تراکم بیشتری دارد، موکت بهتری خواهد بود و برای خرید آن شک نکنید.
3- پیچیدگی الیاف، نکته ای کلیدی در خرید موکت
مقدار پیچیدگی الیاف موکت یکی از پارامترهای بسیار تاثیرگذار در تعیین کیفیت یک موکت است. این پارامتر و فاکتور تاثیر گذار در انتخاب و خرید موکت ،غالبا در ایران نادیده گرفته شده و مورد توجه قرار نمی گیرد. موکت اتاق کودک پیچیدگی الیاف به تعداد دفعات پیچش هر کدام از نخهای تشکیل دهنده موکت، بدور خود، اشاره دارد. این پیچشها در طول یک اینچ اندازه گیری شده و به علامت اختصاری TPI به معنای تعداد پیچیش در یک اینچ نشان داده می شود.
اگر در پشت موکت یا برگ مشخصات فنی موکت، تعداد پیچ های الیاف موکت قید نشده بود. اصلا نگران نباشید. محاسبه میزان پیچیدگی الیاف موکت بسیار آسان است و شما براحتی می توانید آن را حساب کنید.کافی است به یکی از رشته های نخ موکت از نزدیک نگاه کنید و تعداد چرخشهای آن را بشمارید. اگر طول الیاف کمتر از یک سانتیمتر است، با یک تناسب تعداد پیچها را در یک سانتیمتر بدست بیاورید. کفپوش اپوکسی حالا براحتی می توانید مقایسه کنید. تعداد پیچهای بیشتر برابر است با کیفیت و عملکرد بهتر.
4- الیاف موکت، راهنمایی برای خرید موکت
دیگر پارامتر تاثیر گذاری در هنگام خرید موکت ،الیاف موکت است. نوع الیافی که موکت با آن تولید شده است، عاملی بسیار مهم در تعیین میزان کیفیت و کارایی یک موکت است. اپوکسی الیافهای مختلف، خصوصیات و ویژگی های مختلفی داشته و در شرایط مختلف، عملکردهای مختلفی دارند. انواع الیاف موکت را می توان به دو دسته الیافهای طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی نمود که عبارتند از :
موکت با الیاف طبیعی :
موکت با الیاف مصنوعی:
برای آشنایی با انواع الیاف موکت و مقایسه ویژگی های آنها، می توانید مقاله "آشنایی با انواع الیاف موکت" را مطالعه نموده و یا با استفاده از لینکهای بالا، ویژگی های هرکدام از موکتهای یاد شده را مطالعه نمایید.
5- بافت و روش تولید موکت
روش تولید و بافت موکت نیز یکی دیگر از پارامترهایی است که در تعیین میزان کارایی موکت تاثیر بالایی داشته و در هنگام خرید موکت باید مورد توجه قرار بگیرد.روشهای مختلفی برای تولید موکت وجود دارد، که سابقا در مقاله آشنایی انواع موکتها مورد بررسی قرار گرفته اند. این پارامتر وقتی اهمیت پیدا می کند که موکت برای کفپوش یک فضای پر رفت و آمد، مانند محیط اداری یا سالن اجتماعات و ... در نظر گرفته شده باشد. برای موکتی که قرار است در فضای مسکونی مورد استفاده قرار بگیرد، احتمالا سایر موارد ذکر شده در این مطلب، اهمیت بیشتری داشته و لازم نیست در این مورد زیاد سخت بگیرید. سعی کنید با توجه به سایر موارد موکتی را انتخاب کنید که از نظر زیبایی با سلیقه شما،مطابقت داشته باشد.
برای مطالعه بیشتر در مورد موکتهای مورد استفاده در فضاهای اداری و دفتر کار و ... می توانید مقالات "موکت هتلی" و "موکت اداری" را مطالعه نمایید.
برای آشنایی با انواع روشهای تولید موکت می توانید مقاله "آشنایی با انواع موکتها" را مطالعه نمایید.
6- ضمانت و گارانتی تولید کننده
سعی کنید موکتی را انتخاب کنید که تولید کننده معتبری داشته و همچنین برای موکت گارانتی و ضمانت نامه های معتبر و کافی ارائه می نماید. کفپوش های اپوکسی گرچه احتمالا هنگام خرید موکت در ایران، در مورد این پارامتر با مشکل مواجه خواهید شد، ولی کارخانجات و یا وارد کنندگان معتبر، حتما برای محصول خود، گارانتی ارائه می کنند. پس حتما از مراکز خرید معتبر خرید کنید.
[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="12784,6766,11928,5730" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات موکت" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://shidarch.com/article-book/carpet/"]
[/col]
[/row]
مراقبت و نگهداری سنگ کف – بخش اول
سنگ طبیعی یکی از زیباترین کفپوشهای ساختمانی می باشد که به فضای زندگی شما جلوه و شکوه خاصی می دهد. از انواع مختلف سنگهای ساختمانی می توان در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده کرد. اما در کنار زیبایی سنگها، نگهداری آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و با مراقبت مناسب از آنها، می توان هم به زیبایی کف محل زندگی کمک کرد و هم طول عمر سنگ کف را به طور چشمگیری افزایش داد. شیدارک در این مقاله به جزئیات مراقبت و نگهداری سنگ کف می پردازد. لازم به ذکر است مقاله حاضر در تکمیل مقاله شستشوی سنگ طبیعی و ... می باشد و از شما دعوت می شود آنها را مطالعه نمائید.
نکات عمومی نگهداری از کفپوش سنگ طبیعی
1- به صورت پیشگیرانه عمل کنید! در دو طرف ورودیهای ساختمان پادری یا قالیچه های کوچک قرار دهید. این کار به شما کمک می کند که کثیفی و آلودگی چسبیده به کف کفش را قبل از رسیدن به کفپوش سنگی جمع کنید.
2- از پادریهایی که با backing غیر قابل سر خوردن و لغزش هستند استفاده کنید. برخی از پادریهایی که backing لاستیکی دارند ممکن است سنگ شما را لک کرده و یا باعث تغییر رنگ آن شوند. مراقب این موضوع باشید.
3- پادریها می بایست تمیز نگاه داشته شوند. پس به صورت منظم آنها را تکان دهید و تمیز کنید و این کار را هر چه با دقت بیشتری انجام دهید به طول عمر و زیبایی سنگ کف خود کمک کرده اید. کفپوشهای اپوکسی در غیر این صورت کثیفی به جا مانده در پادری پاک نمی شود و بالاخره راه خود را به فضای داخل و روی سطح سنگ پیدا کرده و باعث ایجاد خط و خش روی آن خواهد شد.
4- ماسه، گرد و خاک، آلودگی و ذرات شن بیشترین ضربه و آسیب را به سنگ کف وارد می کنند. این به دلیل زبری و خاصیت سایشی آنهاست.
5- سنگ کف باید به صورت منظم از گرد و خاک و ... پاک و تمیز شود. استفاده از یک جاروبرقی تمیز و یا یک جاروی دستی بهترین راه حل برای تمیز کردن کف از گرد و خاک و ... است.
6- سنگ کف را با یک پارچه مرطوب تمیز و پاک کنید. این به شما کمک می کند که کف شما برای مدت طولانی زیبا باشد. از آنجا که یکی از مزایای کفپوش سنگ طبیعی نگهداری نسبتا ساده و در دسترس آن است، نیاز به تمیزکاری سنگین و ... ندارد.
7- از اسید، سرکه و یا تمیزکننده های خانگی برای تمیز کردن سنگ کف استفاده نکنید. کفپوش پلی یورتان تمیزکننده هایی که به صورت ویژه برای پاک کردن سنگ تولید نشده باشند، می توانند در ستگ آسیبهای همیشگی و غیر قابل از بین بردن ایجاد کنند.
8- از محصولاتی که حاوی آبلیمو، سرکه و یا سایر اسیدها هستند استفاده نکنید. این تولیدات به خصوص نباید روی سنگ مرمر به کار گرفته شوند. اینها می توانند داخل سنگ نفوذ کرده و برای همیشه به صورت لک قابل مشاده روی آن باقی بمانند.
9- از استفاده محصولاتی که حاوی تمیزکننده های خورنده هستند خودداری کنید. همانند تمیزکننده های خشک یا نرم، یا تمیزکننده های برپایه آمونیاک.
10- از تمیز کننده های گروتی، پودرهای شستشو و یا تمیز کننده های کاشی و سرامیک و وان حمام برای شستشو و پاک کردن سنگ کف استفاده نکنید.
اصول اولیه نگهداری کفپوش سنگ طبیعی و تمیز کردن آن
- از مخلوط کردن سفید کننده ها با آمونیاک خودداری کنید. ترکیب آنها منجر به تولید یک گاز سمی و مرگبار می شود.
سطح کف را کاملا بشوئید و با استفاده از یک پارچه نرم و تمیز آنرا خشک کنید. بسیاری از شوینده ها و مایعات صابونی ممکن است یک لایه روی کف بافی بگذارند و سبب ایجاد رگه روی آن شوند. آب شستشوی کف را به طور مرتب تعویض کنید تا همیشه تمیز و پاکیزه باشد. پلی یوریا آب تیره، کثیف و گل آلود معمولا حاوی ماسه های ریز است که به ابزار پاک کننده شما می چسبد و هنگامیکه آنرا روی کف می کشید، می تواند سبب ایجاد خط و خش روی سنگ شود.
- همیشه مواد ریخته شده و لک ها را سریعا تمیز و از روی کف پاک کنید. از یک مایع شوینده با PH خنثی یا ترکیب صابون خالص و آب گرم استفاده کنید که این راه حل می تواند برای پاک کردن مواد ریخته شده و همچنین شستشوهای دوره ای کل سطح استفاده شود.
[caption id="attachment_13168" align="aligncenter" width="350"] تمیز کردن لک روی سنگ کف[/caption]
برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله شستشوی گام به گام سنگ کف را مطالعه نمائید.
- ابزار جنبی جاروهای برقی هم می توانند کمک خوبی برای پاک کردن گرد و خاک جاهایی که دسترسی به آنها سخت است باشند.
- برای پاک کردن خزه و جلبک از سنگهای بیرونی اطراف استخر، پاسیو و وردی ها و ... از راه حل آب تمیز و سفیدکننده می توانید استفاده کنید.
برای مطالعه بیشتر مقاله شستشوی سنگ محوطه های بیرونی را مطالعه نمائید.
- از یک تی حوله ای، جارو و هر وسیله مناسبی برای جارو کردن منظم گرد و خاکهای روی سنگهای کف های فضاهای داخلی استفاده کنید.
[caption id="attachment_13169" align="aligncenter" width="534"] تمیز کردن سنگ یا جاروی نرم[/caption]
همانگونه که بیان شد ماسه، شن ریز و گرد و خاک بیشترین آسیب را به سنگ کف وارد می کنند و سب ایجاد خط و خش های سطحی و عمیق روی آن می شوند و به همین دلیل استفاده از پادریها در ورودیها یک راه حل خوب به شمار می رود. کفپوش اپوکسی سه بعدی به علاوه، در استفاده از جاروبرقی مراقب باشید که چرخ فلزی، لوله و ادوات جانبی از جنس فلز آنها روی سنگ خط ایجاد نکند.
- این مسئولیت شما است که سنگهایی را که در معرض زیاد آب هستند را به خوبی آب بند کنید تا پس از اینکه سنگ را نصب کردید، از ایجاد آسیب به آن جلوگیری شود.
[section label="مقالات مرتبط"]
[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="3379,3236,7231,4159" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات سنگ" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="/article-book/stone//"]
[/col]
[/row]
[/section]
- ۹۸/۱۲/۲۰