سیستم پیام

سیستم پیامک

سیستم پیام

سیستم پیامک

  • ۰
  • ۰

انواع مختلف کفپوش لمینت بخش نخست

هنگام خرید کفپوش لمینت، با گزینه های مختلف و متنوعی از این نوع کفپوش در فروشگاهها و نمایشگاههای کفپوش روبرو خواهید شد. برای تقسیم بندی و آشنایی با انواع مختلف کفپوش لمینت، روشها و دسته بندی های مختلفی مانند تقسیم بندی بر اساس ضخامت، نوع چوب هسته اصلی، AC ratings و ... وجود دارد. موکت مهمترین پارامترها و شاخص هایی که بر اساس آنها می توان انواع کفپوش لمینت را تقسیم بندی نمود عبارتند از:

مهمترین پارامترها در تقسیم بندی انواع کفپوش لمینت کفپوش اپوکسی

  • انواع کفپوش لمینت بر اساس جنس هسته اصلی
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس ضخامت
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس کد ( AC Rating )
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس بافت و سطح رویه
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس ابعاد
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس نوع لبه
  • انواع کفپوش لمینت بر اساس سیستم اتصال

"شیدارک" در این مقاله، 3 مورد اول، از این پارامترها را بررسی کرده و در مقاله " انواع مختلف کفپوش لمینت بخش دوم " سایر پارامترها را مورد بررسی قرار خواهد داد.

برای آشنایی بیشتر با کفپوش لمینت یا پارکت لمینت، می توانید مقالات "کفپوش لمینت یا پارکت لمینت چیست؟" و "نصب کفپوش لمینت در 6 گام" را مطالعه نمایید.

انواع کفپوش لمینت

انواع کفپوش لمینت بر اساس هسته اصلی (مغزی لمینت)

شاید مهمترین نکته ای که در هنگام خرید کفپوش لمینت باید به آن توجه نمود، جنس و کیفیت هسته اصلی کفپوش لمینت است. همانطور که در مقالاتی مانند "آشنایی با ساختار و لایه بندی کفپوش لمینت" و " مقایسه پارکت و لمینت " نیز شرح داده شده است،کفپوش لمینت کفپوش چند لایه است. این لایه های را می توان بصورت زیر تقسیم بندی نمود:

  • لایه پوشش نهایی
  • لایه طرح دار
  • هسته اصلی
  • لایه زیرین

هسته اصلی کفپوش لمینت (یا مغزی لمینت) ساختاری چوبی است که از خمیر چوب (الیاف چوب) که تحت فشار بالا قرار گرفته، ساخته شده است. این لایه وظیفه اصلی تحمل بار و مقاومت در برابر فشارهای ناشی از پاشنه کفش، عبور و مرور،وزن وسایل و مبلمان و ... را به عهده دارد.این لایه بصورت معمول از جنس MDF، HPL، HDF و DPL تولید می شود. البته در بازار ایران شما بیشتر با لمینتهایی با هسته HDF و MDF برخورد خواهید کرد. در ادامه ویژگی های هر کدام از این موارد یاد شده را بصورت خلاصه بیان خواهیم نمود.

مقایسه mdf و hpl

انواع مختلف ورق های چوبی - که به عنوان مغزی لمینت مورد استفاده قرار می گیرند - بر اساس میزان تراکم الیاف چوب و نیز میزان فشاری که برای تولید آنها بکار برده شده است تقسیم بندی می شوند. بدیهی است که هرچه تراکم و نیز میزان فشار هنگام تولید بیشتر باشد، این ورقها قوی تر بوده و کارایی و دوام بالاتری را ارائه خواهند داد.

نوع مغزینام کاملمیزان دانسیته و تراکمفضای قابل استفادهMDFMedium Density Fiberboard600-800 kg/m³مناطق بسیار کم ترددDPLDirect Pressure Laminate

مناطق کم تردد مانند دفاتر کوچک و خانه هاHDFHigh Density Fiberboard حداقل800 kg/m³مناطق پر ترددHPLHigh Pressure Laminate حداقل1350 kg/m³مناطق بسیار پر تردد

انواع کفپوش لمینت

انواع کفپوش لمینت بر اساس ضخامت موکت

یکی دیگر از پارامترهای تعیین کننده در تقسیم بندی انواع کفپوش لمینت، ضخامت این نوع کفپوش است. کفپوش های لمینت، بصورت کلی در 4 ضخامت مختلف تولید می شوند. گرچه امکان دارد برخی تولید کنندگان اقدام به تولید سفارشی و یا خاص این نوع از کفپوش ها در ضخامتهای دیگری نیز کرده باشند اما بصورت معمول کفپوش لمینت در ضخامتهای 7 میلیمتر، 8 میلیمتر، 10 میلیمتر و 12 میلیمتر تولید می شوند. البته در بازار ایران کفپوش لمینت بیشتر در ضخامتهای 8 میلیمتر و 12 میلیمتر قابل دسترسی بوده و بصورت بسیار محدود نیز ضخامت 10 میلیمتر را در برخی فروشگاهها میتوان پیدا کرد، اما کفپوش لمینت با ضخامت 7 میلیمتر را نمی توان در بازار ایران پیدا نمود.

این موضوع که برای هر فضایی، کفپوش لمینت با چه ضخامتی قابل استفاده می باشد به چند عامل مختلف بستگی دارد.

  • بررسی تراز ارتفاعی موجود. باید ابتدا محاسبه کنید که آیا در انتخاب ضخامت کفپوش لمینت با محدودیت خاصی روبرو هستید یا خیر. به عنوان مثال آیا فضای کافی زیر درها وجود دارد یا خیر؟ و یا اینکه سطح نهایی تمام شده کف نسبت به فضاهای اطراف در چه وضعیتی قرار خواهد گرفت.
  • بررسی کاربری و نحوه استفاده از فضا. ضخامت بالاتر کفپوش به معنی توان تحمل رفت و آمد بیشتر است. پالاز موکت
  • زیر سازی و بستری که قرار است کفپوش لمینت روی آن نصب شود چیست؟ (هر چه بستر کار و زیر سازی محکم تر باشد به کفپوش لمینت با ضخامتهای پایین تری نیاز است)

انواع کفپوش لمینت

استفاده از کفپوشهای لمینت در ضخامتهای بالاتر،به معنی افزایش ضخامت هسته اصلی کفپوش لمینت می باشد. اپوکسی هر چه ضخامت هسته مرکزی کفپوش لمینت بیشتر باشد (در صورت یکسان بودن جنس هسته ها) پارکت لمینت دوام بالاتری داشته و برای ترافیک های عبوری بالاتر و رفت و آمد بیشتر، مناسب تر است.

با توجه به نکات گفته شده در بالا، برای استفاده در فضاهایی مانند مراکز اداری، فروشگاههای پر رفت و آمد و سایر فضاهایی که ترافیک عبوری بالایی دارند، بهتر است از کفپوش لمینت با ضخامت های بالا (12 میلیمتر) استفاده گردد و برای استفاده در خانه ها و سایر فضاهایی که ترافیک عبوری و رفت و آمد کمتری دارند، استفاده از کفپوش لمینت با ضخامت 8 میلیمتر، پیشنهاد می گردد.

انواع کفپوش لمینت بر اساس مقاومت نسبت به خشپذیری ( AC Rating )

درجه بندی پارکت لمینت و کفپوش وینیلی

یکی از مهمترین تقسیم بندی ها و دسته بندی های انواع کفپوش لمینت، تقسیم بندی این کفپوشها بر اساس میزان مقاومت نسبت به خشپذیری یا ( AC Rating ) می باشد.در این نوع از کد گذاری و تقسیم بندی، انواع کفپوش لمینت، بر اساس میزان ترافیک عبوری و رفت و آمد قابل تحمل، و همچنین فضای مورد استفاده، در 6 گروه مختلف تقسیم می شود. موکت اتاق کودک این کد روی جعبه لمینت ها درج شده و می تواند به عنوان راهنمای مصرف کنندگان در هنگام خرید کفپوش لمینت مورد استفاده قرار گیرد.

اداری و تجاری (COMMERICAL)

مصرف خانگی (DOMESTIC)

زیاد

معمولیمحدودزیادمعمولیمحدودمیزان ترافیک عبوری

333231232221کلاس (رده)

برای آشنایی بیشتر با تقسیم بندی انواع کفپوش های لمینت بر اساس کد ( AC Rating ) می توانید مقاله "درجه بندی پارکت لمینت" را مطالعه نمایید.

[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]

[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]

[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="4708,12430,6099,8810" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[button text="مقالات لمینت" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://shidarch.com/article-book/laminate/"]

[/col]

[/row]

اصطلاحات سنگ و کفپوش – واژه شناسی (بخش سوم)

شیدارک در ادامه مقاله های اول و دوم اصطلاحات سنگ، در این مقاله به بیان بخش انتهایی واژه های پرکاربرد در صنعت سنگ و کفپوش می پردازد. امیدواریم مقاله های اشاره شده، کمکی باشد برای علاقه مندان تا با اصطلاحات سنگ آشنا شوند و در متون تخصصی از آن بهره مند شوند.

اندازه اسمی – Nominal Dimension

به اندازه گذاری و ابعاد کفپوشها مندرج در نقشه ها و مدارک فنی گفته می شود که اندازه درزهای بین قطعات پیشنهادی در نقشه را نیز شامل می شود. اندازه واقعی کفپوش ها ممکن است کوچکتر باشد.

تایل ضد لغزش – Non-Slip Tile

به تایلهای مقاوم در برابر اجسام لغزنده و مقاوم در برابر سر خوردن گفته می شود.

تایلهای غیر شیشه ای – Non-Vitreous Tile

تایلهایی که در برابر رطوبت خیلی مقاوم نیستند و جذب آب آنها می تواند بیش از 7% باشد.

پرونها – Perrons

به سنگهایی گفته می شود که در راه پله ها و یا برای طاقها از آنها استفاده می شود.

حفره های میخی – Pin holes

به حفره ها و یا خطوط کوچکی گفته می شود که در سطح رویه لایه های اجرا شده کف ایجاد شده و معمولا با اجرای یک لایه مجدد روی آنها، اصلاح می گردد.

واژه پلمب – Plumb

به یک سطح کاملا هموار گفته می شود.

تخلخل – Porosity

به مقدار و اندازه حفره های کوچک موجود و یا منافذ موجود در سطح کفپوش گفته می شود.

تایل پیش چسب خورده – Pre-Grouted Tile

تایلی است که به صورت پیش چسب خورده در قالب ورقه هایی به همدیگر چسبیده شده اند.

واژه کواری (معدن سنگ) – Quarry

مکانی است که در آنجا صخره های سنگی بزرگ از دل زمین استخراج می شود و در ادامه سنگ طبیعی از آنها تولید می شود.

مخلوطه ماسه – Sand Mix

مخلوطی از ماسه و مصالح سیمانی است که بیشتر به عنوان ملات تسطیح کننده و حداکثر در ضخامت 2.5 سانتمیتر اجرا می شود.

لبه اره ای – Sawed Edge

لبه های سنگ گه توسط اره و یا تیغه به صورت کاملا تمیز بریده شده است.

سط اره ای – Sawed Face

سطح کفپوش (عمدتا دال و یا تایل) که با استفاده از اره بریده شده و شکل گرفته است و در بافت های هموار و صاف تا زبر تولید می شود.

سیلر - Sealer

پوششی است که قبل از اجرای لایه نهایی و یا دیگر لایه ها به سطح اعمال می شود و از جذب شدن و نفوذ آن پوششها به داخل سطح جلوگیری می کند. همچنین سیل در مواقعی که نیاز به محافظت سطح در برابر نفوذ آب و رطوبت به داخل کفپوش است، روی سطح نهایی کف اجرا می شود.

مقاومت لغزشی – Slip Resistance

مقدار مقاومت اصطکاکی یک کفپوش است که از حرکت کردن روی سطح بدست می آید. برای مطالعه بیشتر دعوت می شود مقاله ضریب اصطکاک کفپوش ها را مطالعه نمائید.

سطح هموار و صاف – Smooth Finish

سطح نهایی است که با اعمال ابزار مکانیکی و ماشین روی سطح کفپوش و از بین بردن تمامی اضافه ها و ناهمواریهای روی آن بدست می آید.

واژه Sound Stone

سنگی است که عیب و ایراد فیزیکی ندارد.

واژه Spalls

به صورت کلی به قطعات کوچکتر سنگ گفته می شود که برای پر کردن حفره ها و فضاهای بین سنگ های کار شده با ابعاد بزرگتر به کار می رود.

زیربستر – Subfloor

به کف پایه یک سازه که کفپوش ساختمان روی آن نصب می شود گفته می شود. به صورت معمول زیربسترها از جنس بتن، چوب و ... هستند.

سطح بستر – Substrate

سطحی است که کفپوش روی آن اجرا می شود. به صورت کلی همان Subfloor است.

سنگ نازک – Thin Stone

کفپوش سنگ که ضخامت آن کمتر از 2.5 سانتیمتر است.

واژه translucent

عبارتی است که برای بیان کردن قابلیت عبور نور از داخل ماده بیان می شود. اما به گونه ای شیشه مانند نیست که بتوان آن سوی جسم را کاملا دید.

تایل بدون لعاب – Unglazed Tile

یک تایل سخت که سطح آن رنگ و لعاب ندارد و معمولا به صورت طبیعی و یا مصنوعی کل آن را رنگ می کنند. ترموود

واژه Veneer

روکش و یا پوشش بسیار نازکی است که برای زیبایی، عایق کاری و یا محافظت بیشتر روی یک سطح اجرا می شود.

تایل شیشه ای (زجاجی) – Vitreous Tile

یک تایل شیشه ای با تخلخل پایین که جذب آب پایین و در حدود 3-0.5 درصد دارد.

واژه Wear

از بین رفتن لایه و سطح رویه کفپوش براثر اصطکاک ناشی از آلودگی های کف را می گویند.

هوازدگی – Weathering

تغییر بر اثر تغییرات دمایی یا تغییرات رطوبتی زیاد و یا بر اثر دیگر عوامل محیطی روی مواد ایجاد می شود.

واژه Wedging

به عملیات ایجاد شکاف در سنگ با استفاده از چکش و گوه و ضربه زدن به نقاط ضیف در سنگ می گویند.

[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]

[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]

[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="2620,2957,8537,3475" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[button text="بانک مقالات سنگ" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="/article-book/stone//"]

[/col]

[/row]

واژه های سنگ – اصطلاحات پر کاربرد (بخش دوم)

همانگونه که در مقاله های مختلف اشاره شده است سنگ طبیعی یکی از زیباترین و لوکس ترین مصالحی است که از دل طبیعت استخراج و در ساختمانها به کار می رود. شیدارک در بخش اول مقاله اصطلاحات سنگ، واژه های پرکاربرد سنگ ساختمانی را بیان کرده است و در این مقاله نیز معرفی اصطلاحات و واژه های سنگ و کفپوش را ادامه خواهد داد.

سنگ آهک دولومیتی – Dolomitic limestone

سنگ آهک دارای مقادیر زیاد دولومیت، اغلب به صورت کریستالی. این سنگ در رنگها و بافت های متنوع یافت می شود.

ملات گیرش خشک – Dry set mortar

یک ملات پاسه سیمان که در کاربردهای با ضخامت نازک استفاده می شود و ضخامت آن معمولا از 0.5 میلیمتر تجاوز نمی کند.

گروت اپوکسی – Epoxy grout

نوعی گروت که شامل رزین اپوکسی و یک هاردنر بوده و معمولا برای پر کردن درزها از آن استفاده می شود.

درز انبساط – Expansion joint

فضایی بین مقاطع کفپوش در فواصل مشخص که اجازه می دهد حرکت و انبساط کفها در آنجا انجام شود. درز انبساط را می توان با ماستیک های منعطف و یا برای زیبایی بیشتر فضا با استفاده از عناصر ترکیبی استیل (آلومینیوم) و لاستیک انعطاف پذیر اجرا کرد. پروفیل ترموود

[caption id="attachment_13651" align="aligncenter" width="400"]Stone-terminology-2-01.jpg​ نمونه درز انبساط کف در سنگ[/caption]

سازنده – Fabricator

کارگاهی با تجهیز یا فضایی که در آنجا سنگ و دیگر متریال به اندازه های کوچکتر طبق نقشه ها بریده می شوند.

عیب سطحی – Facial defect

نقصی است که در سطح رویه کفپوش دیده می شود و ظاهر کلی کف را دچار ایراد و نقصان می کند.

پوشش نهایی – Finish

پوششی که روی سطح کفپوش و به منظور محافظت از آن اجرا می شود .

سنگ تمام شده – Finished stone

سنگی که کار نصب آن پایان یافته و یک سطحی را پوشانده است.

دکور آتشین – Fire decoration

روشی است که در آن با استفاده از شعله آتش، سطح رویه و دکور کف را به وجود می کنند.

مقاوم حریق – Fire resistance

عبارتی است که توانایی ایستادگی و مقاومت کفپوش در برابر حریق را بیان می کند. برای آشنایی بیشتر مقاله استاندارد مقاومت در برابر حریق در کفپوشها را مطالعه نمائید.

کندکننده حریق – Fire retardant

یک ماده شیمیایی که به منظور افزایش مقاومت کف در برابر حریق استفاده می شود.

سطح آتش خور – Flamed finish

روشی که عموما روی سنگهای کف اجرا می شود تا یک سطح زبر و بافت دار در سنگ ایجاد کنند. در این روش سطح رویه سنگ با شعله آتش حرارت داده می شود. از شما دعوت می شود مقاله انواع رویه های سنگ را مطالعه نمائید.

نصب کفپوش متحرک – Floating floor installation

یک روش نصب مرسوم برای کفپوش ها که در آن کف متحرک بوده و به لایه زیرین خود نمی چسبد و در آن از پانلهای کام و زبانه استفاده می شود. در این روش در برخی موارد چسب برای اتصال درزهای کام و زبانه استفاده می شود، اما کفپوش به سطح زیرین خود چسبانده نمی شود.

تایل کف – Floor tile

یک تایل (سنگ یا سرامیک) که به اندازه کافی قوی است و برای نصب در کف فضاهای با تردد روزانه از آنها استفاده می شود.

تایل ضدیخ زدگی- Frost proof tile

تایل کفپوشی (عمدتا سنگ و سرامیک) که در برابر آسیبهای ناشی از ذوب و یخبندان مقاوم است.

تایل موزاییک شیشه ای – Glass mosaic tile

قطعات کوچک شیشه که روی یک بستر backing در الگوها و طرح های زیبا و به صورت منظم چسبانده می شوند.

[caption id="attachment_13652" align="aligncenter" width="360"]Stone-terminology-2-02.jpg​ نمونه زیبای موزاییک شیشه ای[/caption]

لعاب – Glaze

یک پوشش محافظ که با حرارت و پختن روی سطح کفپوش اعمال می شود و برای زیبایی بیشتر عمدتا به صورت رنگی است. سنگ ساختمانی

تایل لعابدار – Glazed tile

تایلی که با یک لایه لعاب مات یا براق پوشانده شده که سطح رویه آنرا در برابر نفوذ رطوبت مقاوم می سازد.

سنگ سبزینه – Greenstone

سنگی که رنگ آن بر اثر عواملی همچون کلریته شدن، اکتینولیت و همچنین وجود اپیدوت در ترکیب آن به سبزی گراییده است.

چسب گروت – Grout

مخلوطی خامه ای شکل از سیمان، ملات و دیگر مصالح سیمانی و آب که از آن برای پر کردن درزهای بین کفپوشها (عموما سنگ و سرامیک) استفاده می شود. گروت عموما ماسه و یا دیگر مصالح را نیز به صورت افزودنی در خود دارد و در رنگهای متنوع تولید می شود.

سنگ اجاق – Hearth stone

سنگهایی که خودشان شومینه/اجاق را تشکیل می دهند و ممکن است تا دودکش و اطراف آن ادامه یابند.

Stone-terminology-2-03-308x400.jpg

تایل سنگین – Heavy duty tile

تایل کفپوشی که حداقل الزامات را برای کفهای با ترافیک بالا همانند فضاهای تجاری برآورده می سازد.

تایل نفوذناپذیر – Impervious tile

تایل کفپوشی که در برابر نفوذ آب بسیار مقاوم است به گونه ای که جذب آب آن حدود 0.5% و کمتر است.

پوسته (لایه) جداساز – Isolation Membrane

یک لایه اضافه که در برخی موارد جهت محافظت بیشتر زیر سطح تایل کفپوش قرار داده می شود.

سنگ سر اتاق – Keystone

قطعه سنگی آخر که در قوس های ورودی و ... اجرا می شوند.

گروت/ملات لاتکس سیمانی – Latex Portland cement grout/mortar

یک نوع ملات/گروت که از ترکیب سیمان پرتلند بهمراه افزودنی لاتکس (چسب) تشکیل می شود.

لاوا – Lava

صخره های آذرین در حالت مذاب که ناشی از فعالیت آتشفشانی فوران کرده و بیرون زده می شوند.

بیرون زدگی سطح کف (لیپاژ) – Lippage

ایرادی است ناشی از اینکه وقتی دو تایل کف کنار هم نصب و اجرا می شوند، لبه های آنها در یک سطح قرار ندارد و به نوعی ناهمترازی سطح کف را می گویند. در برخی موارد برای کفهای سنگی و سرامیکی می توان این مشکل را با استفاده از گروت (با توجه به عرض درز) برطرف کرد. در حالت کلی نباید پدیده لیپاژ بین دو سطح کنار همدیگر رخ دهد. سنگهای ساختمانی

[caption id="attachment_13654" align="aligncenter" width="500"]Stone-terminology-2-04.jpg​ نمونه ای از بیرون زدگی در کفپوش چوبی[/caption]

سیمان بنایی – Masonry cement

مخلوط سیمان با آهک هیدراته شده که برای افزایش کارایی به آن اضافه می شود.

ملات – Mortar

مخلوط سیمانی از سیمان، آب، آهک است که برای چسباندن مصالح بنایی همانند سرامیک و سنگ به کف و دیوار به کار می رود.

موزاییک – Mosaic

یک الگو و یا طرح نامنظم است که از قطعات کوچکتر کفپوش ساخته می شود.

تایل موزاییک – Mosaic tile

قطعات کوچک تایل (معمولا کوچکتر از 6 اینچ مربع) که کنار همدیگر قرار داده می شوند تا طرح و الگوی اصلی را در کف به وجود بیاورند.

ملات گل – Mud

اصطلاحی است برای تعریف ملاتی که از ترکیب سیمان و ماسه ساخته می شود.

در بخش بعدی و پایانی نیز شما با دیگر واژه های سنگ ، آشنا می شوید. سنگ های نهایی ساختمان

[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]

[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]

[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="2957,10320,3475,8537" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[button text="بانک مقالات سنگ" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="/article-book/stone//"]

[/col]

[/row]

انتخاب کفپوش بیمارستانی برای محیط های درمانی – بخش دوم

از آنجا که انتخاب کفپوش بیمارستانی و سایر فضاهای درمانی و بهداشتی، نقشی مهم در بهبود کیفیت و ایمنی محیط، کاهش استرس بیماران و کادر پزشکی و افزایش رضایت استفاده کنندگان از این فضاها را در پی دارد، در هنگام انتخاب کفپوش بیمارستانی برای یک فضای درمانی، باید معیارها و اولویتهای مربوط به آن فضا را در نظر گرفت و در دستور کار قرار داد. سنگ های ساختمانی در حالی که هر کدام از فضاهای بهداشتی و بخشهای مربوط به آنها، نیاز ها و ویژگی های مخصوص به خود را دارند، برای انتخاب کفپوش بیمارستانی یا هر فضای بهداشتی، ویژگی ها و نکات مهمی وجود دارند که باید کفپوش های انتخاب شده، دارای این ویژگی ها باشند.

hospital-flooring-part-2-shidarch-1-800x292.jpg

از جمله مهمترین مواردی که به عنوان ویژگی های یک کفپوش بیمارستانی باید به آنها توجه نمود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دوام بالا در برابر ترافیک عبوری بیمارستان (تحمل حرکت ویلچر ،تخت و سایراقلام و وسیله های سنگین بیمارستانی)
  • مقاومت نسبت به مواد شیمیایی (کفپوش باید قابل ضد عفونی شدن بوده و نسبت به شوینده های خاص و مواد شیمیایی مقاوم باشد)
  • مقاومت نسبت به لکه پذیری (در فضاهای خاص مقاومت نسبت به لکه های خون، اسیدهای آمینه، بتادین و ... اهمیت می یابد)
  • مقاومت نسبت به لغزندگی سنگ ساختمانی خوب
  • مقاومت نسبت به الکتریسیته ساکن (دارا بودن خاصیت آنتی استاتیک)
  • مقاومت آکوستیکی (دارا بودن بودن ویژگی جذب سر و صدا)
  • دارا بودن ویژگی آنتی باکتریال
  • امکان اجرای بدون درز (برای از بین رفتن خطر تجمع آلودگی ها و باکتری ها)
  • نگهداری و تمیز کاری آسان (همراه با خاصیت درخشندگی ظاهری که حس تمیزی و پاکی را القا می کند)
  • تنوع طرح و رنگ (جهت تفکیک بخشهای مختلف در یک بیمارستان)

شیدارک سابقا در مقالاتی مانند "مقاومت نسبت به لغزندگی در کفپوشها" ، "آشنایی با استانداردهای مقاومت به حریق در کفپوشها" ، "آشنایی با کفپوشهای آنتی استاتیک" برخی از مهمترین استانداردها و ویژگی های فنی کفپوش ها را شرح داده که توصیه می شود آنها را مطالعه نمایید.

در بخش اول این مقاله، "شیدارک" به بررسی ویژگی های مورد نیاز برای انتخاب کفپوش بیمارستانی مناسب برای فضاهایی مانند راهرو های بیمارستان و ورودی های بیمارستان پرداخت است. در این مقاله "شیدارک" ویژگی های فنی و نیز گزینه های مناسب برای انتخاب کفپوش بیمارستانی مورد استفاده در اتاقهای عمل، اتاق بستری بیماران و اتاق استراحت پرستاران پرداخته است.

برای مطالعه بخش اول مقاله می توانید روی لینک مقاله کلیک نمایید. "انتخاب کفپوش بیمارستانی و محیط های درمانی-بخش نخست"

کفپوش بیمارستانی اتاق پرستاران

اتاق پرستاران فضایی است برای اقامت، انتظار و استراحت پرستاران و کادر پزشکی. این اتاق گرچه کمتر مورد توجه بیماران و مراجعین قرار می گیرد، ولی فضایی بسیار مهم برای پرستاران و کادر پزشکی بیمارستان محسوب می شود. ایجاد آسایش برای پرسنل بیمارستان جهت خدمات دهی بهتر به بیماران، بسیار مهم و ضروری می باشد و به همین دلیل کفپوش بیمارستانی مورد استفاده در این فضا باید دوام بالایی داشته، و نیاز به تمیز کاری مداوم نداشته باشد. پارکت کفپوش های پیشنهادی برای استفاده در این فضا را می توان از میان انواع کفپوش های وینیلی بصورت رول یا تایل انتخاب نمود. همچنین می توان از کفپوش های سرامیکی نیز به عنوان کفپوش این فضا استفاده نمود. با توجه به اینکه کفپوش های رزینی مانند کفپوش اپوکسی و پلی یورتان، کفپوش هایی با حال و هوای صنعتی و بی روح محسوب می شوند (از نظر ظاهری)، به همین دلیل برای استفاده در فضاهای استراحت توصیه نمی شوند.

کفپوش اتاق عمل پارکت

اتاق عمل را می توان مهمترین و خاص ترین فضای هر بیمارستان به حساب آورد. بالا بودن اهمیت و حساسیت این فضایی سبب می شود که عملکرد صحیح و مناسب تمام وسایل و امکانات در اولویت قرار داشته، و به همین دلیل مهمترین هدف در انتخاب تمام اجزاء مورد استفاده در اتاق عمل بیمارستان این است که اتاق عمل بالاترین کارایی و در عین حال بالاترین حد از تمیزی و استریل بودن را داشته باشد. اهمیت و حساسیت بالای اتاق عمل، سبب می شود که کفپوش های مورد استفاده در اتاق عمل بالاترین استانداردها را داشته و بالاترین میزان سخت گیری ها در هنگام انتخاب آنها صورت گیرد. بطور کلی مهمترین ویژگی های کفپوش مناسب برای یک اتاق عمل را می توان بصورت زیر تقسیم بندی نمود:

  • کفپوش اتاق عمل باید آنتی استاتیک باشد. (با توجه به وجود دستگاه های الکتریکی حساس)
  • کفپوش اتاق عمل باید آنتی باکتریال باشد. (با توجه به اینکه این فضا بالاترین درجه اهمیت را در کنترل آلودگی ها و عفونت ها دارد).
  • سطح نهایی کفپوش اتاق عمل باید کاملا صاف و بدون بافت باشد تا از تجمع آلودگی ها و باکتری ها جلوگیری شود.
  • کفپوش اتاق عمل باید بدون درز باشد.
  • کفپوش اتاق عمل باید نسبت به لکه پذیری مقاومت داشته باشد (مخصوصا مقاومت نسبت به لکه های ناشی از خون، اسیدهای زیستی، بتادین و ...).
  • کفپوش اتاق عمل باید نسبت به شوینده ها، مواد شیمیایی و مخصوصا مواد مورد استفاده جهت استریل کردن فضاهای بهداشتی مقاوم باشد.
  • کفپوش اتاق عمل باید پایداری و دوام بالا در برابر رفت و آمد و نیز حرکت تخت های بیمارستان داشته باشد. پارکت چوب بلوط
  • کفپوش اتاق عمل باید به راحتی قابل تمیز کاری بوده و نگهداری از آن آسان باشد.
  • کفپوش اتاق عمل باید قابلیت نصب روی دیوار را داشته باشد. یعنی امکان امتداد کفپوش روی دیوارها باید وجود داشته باشد. این نکته در اجرای بدون درز کفپوش و جهت جلوگیری از ایجاد درز بین کفپوش و دیوارها از اهمیت بسیاری بالایی برخوردار است. (درزها محل تجمع باکتری ها هستند).

hospital-flooring-part-2-shidarch-2-673x400.jpg

برای مطالعه بیشتر درباره کفپوش های آنتی استاتیک می توانید مقاله "آشنایی با کفپوشهای آنتی استاتیک" را مطالعه نمایید.

با توجه به ویژگی هایی که در بالا ذکر شد، مشخص است که برای انتخاب کفپوش بیمارستانی مناسب اتاق عمل، گزینه های فراوانی در دسترس نبوده و در همه دنیا تقریبا برای چنین فضایی از 2 نوع کفپوش استفاده می شود.

  • کفپوش وینیلی
  • کفپوش های رزینی (مانند اپوکسی و پلی یورتان)

کفپوش های رزینی از بهداشتی ترین و بهترین گزینه های قابل استفاده جهت کفپوش اتاق های عمل هستند.این کفپوش ها علاوه بر دارا بودن ویژگی های فنی ذکر شده تنوع خوبی نیز از نظر رنگ داشته و براحتی می توانند سلیقه و نظر معماران و طراحان را نیز جلب نمایند. سرامیک پرسلانی در کنار کفپوش های رزینی ، کفپوش های وینیلی یا اصطلاحا کفپوش های pvc نیز گزینه ای مناسب برای استفاده در این فضاها هستند و مانند کفپوش های رزینی علاوه بر دارا بودن ویژگی های فنی تنوع بسیار بالایی در طرح و رنگ را ارائه می نمایند. نکته مهم در انتخاب کفپوش وینیلی یا pvc این است که، برای استفاده در اتاق عمل صرفا از انواع رولی این کفپوش ها باید استفاده نمود و انتخاب تایل های وینیل در این شرایط، انتخاب مناسبی محسوب نمی شود.

برای آشنایی بیشتر با کفپوشهای وینیلی می توانید مقالات "آشنایی با کفپوش وینیلی هموژن" ، " آشنایی با کفپوش وینیلی هتروژن " و "کفپوش وینلی بیمارستان" را مطالعه نمایید.

برای آشنایی بیشتر با کفپوشهای رزینی می توانید مقالات "آشنایی با کفپوش اپوکسی و پلی یورتان" و "انواع کفپوش اپوکسی و پلی یورتان و موارد مصرف آنها" را مطالعه نمایید.

hospital-flooring-part-2-shidarch-3-701x400.jpg

اتاق بیماران - اتاق بستری کفپوش لمینت

مطالعات نشان داده است که بستری بیماران در اتاقهایی که در آنجا احساس راحتی و در خانه بودن را دارند، در روند بهبودی بیماران تاثیر مثبت داشته و همچنین تعامل بیماران با ملاقات کنندگان را نیز بهبود می بخشد. به همین دلیل در بسیاری از بیمارستانها سعی می شود که اتاق بستری بیماران، به گونه ای یادآور فضای خانه باشد. پارکت چوب این رویکرد سبب می شود که،کفپوش مورد استفاده در اتاق بیماران یک بیمارستان، کفپوشی باشد که بتواند چنین احساسی را در بیماران ایجاد نماید. اما این مورد فقط یکی از ویژگی های کفپوش مورد استفاده در اتاق بیماران می باشد. سایر ویژگی های کفپوش مورد استفاده در اتاق بیماران را می توان بصورت زیر دسته بندی نمود.

کفپوش بیمارستان - شیدارک

استفاده از سرامیک به عنوان کفپوش اتاق بیمار - کفپوش بیمارستانی

  • تنوع در طرح و رنگ
  • دوام بالا و مقاومت کفپوش نسبت به رفت و آمد زیاد
  • مقاومت نسبت به اثر چرخ تخت های بیمارستان و صندلی چرخ دار
  • ساده بودن تمیز کاری
  • توانایی کفپوش در کاهش سرو صدا ها
  • مقاومت نسبت به مواد شوینده و تمیز کننده ها
  • بدون درز بودن کفپوش و آنتی باکتریال بودن کفپوش برای کفپوش های مورد استفاده در بخش های خاص مانند بخش عفونی و ... لمینت
  • آنتی استاتیک بودن کفپوش برای کفپوش های مورد استفاده در اتاقهای مراقبت ویژه و اتاقهایی که در آنها از تجهیزات الکتریکی حساس استفاده می شود.

hospital-flooring-part-2-shidarch-4-600x400.jpg

استفاده از کفپوش وینیل طرح چوب به عنوان کفپوش اتاق بیمار - کفپوش بیمارستانی

با توجه به نکاتی که در بالا گفته شد می توان نتیجه گرفت که برای انتخاب کفپوش بیمارستانی مورد استفاده در اتاق بیماران یک بیمارستان، به نسبت سایر فضاها، با تنوع انتخاب بیشتری روبرو هستیم. برای چنین فضایی با توجه به نوع و بخش بستری می توان از کفپوش هایی مانند انواع کفپوش های وینیلی بصورت رول و یا کفپوش های وینیل تایلی استفاده نمود. همچنین کفپوش های سرامیکی نیز برای چنین فضاهایی می توانند گزینه ای مناسب باشند. نصب کفپوش لمینت در برخی از بیمارستانها برای القای حس راحتی بیشتر به بیماران بستری شده، در بخشهایی که حساسیت بالایی نداشته و یا در فضاهایی که بیماران مراحل انتهایی بستری قبل از مرخص شدن از بیمارستان را طی می کنند، از گزینه های جسورانه تری مانند انواع موکت، لینولئوم ،سنگ و حتی کفپوش های چوبی و لمینت (پارکت لمینت) نیز استفاده می کنند. البته برای استفاده از این نوع کفپوش های بیمارستانی باید کاملا شرایط خاص بیمارستان و بیماران را در نظر گرفت.

برای مطالعه بخش اول مقاله می توانید روی لینک مقاله کلیک نمایید. "انتخاب کفپوش بیمارستانی و محیط های درمانی-بخش نخست"

 

hospital-flooring-part-2-shidarch-5-600x400.jpg

استفاده از کفپوش وینیل به عنوان کفپوش اتاق بیمار - کفپوش بیمارستانی

hospital-flooring-part-2-shidarch-6-635x400.jpg

استفاده از موکت به عنوان کفپوش اتاق بیمار - کفپوش بیمارستانی

hospital-flooring-part-2-shidarch-8.jpg

استفاده از کفپوش پارکت به عنوان کفپوش اتاق بیمار - کفپوش بیمارستانی

[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]

[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]

[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="7988,6216,3503,4999" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[button text="مقالات پارکت" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://shidarch.com/article-book/parquet/"]

[/col]

[/row]

اصطلاحات سنگ – واژه شناسی (بخش اول)

همانگونه که در مقاله های مختلف اشاره شده است سنگ طبیعی یکی از زیباترین و لوکس ترین مصالحی است که از دل طبیعت استخراج و در ساختمانها به کار می رود. شیدارک در مقاله های مختلف شما را با انواع سنگ ساختمانی، پرداختهای مختلف سنگ، استانداردهای تعیین کیفیت سنگ و ... آشنا کرده است. در این مقاله با توجه به نیازی که احساس گردید و مطالعاتی که علاقه مندان از مقالات خارجی در خصوص سنگ انجام می دهند، اصطلاحات سنگ کف که پر کاربرد هستند بیان خواهند شد. طبیعی است که برخی واژه های بیان شده کاربرد جامع تری داشته و برای سایر کفپوش ها و ... هم استفاده می شوند.

مقاومت سایشی – Abrasion Resistance

به توان سطح کف به مقاومت در برابر سایش وقتی که در برابر ماده ساینده قرار می گیرد، گفته می شود.

پرداخت شسته شده با اسید – Acid-Washed Finish

یک روش پرداخت نهایی که اغلب روی سطوح بتن، سنگ مرمر و یا سنگ آهک کف انجام می شود و سطح آنها به حالت قدیمی، زنگ زده و کهنه تبدیل می شود. این روش همچنین برای کاهش براقیت سطح بکار می رود. پارکت لمینت

[caption id="attachment_13583" align="aligncenter" width="545"]واژه های سنگ کف​ سنگ با پرداخت اسید[/caption]

رزین اکریلیک – Acrylic Resin

یک رزین شفاف و مصنوعی که از فرایند پلیمریزاسیون اکریلیک و متاکریلیک بدست می آید و در برابر آلاینده های خارجی نسبتا مقاوم است.

ماده چسباننده – Adhesive

یک ماده که معمولا با نام چسب بیان می شود برای چسباندن و اتصال سنگ (و یا یک ماده) به سنگ و (ماده دیگر) و همچنین به بستر کف استفاده می شود.

افزودنی – Admixture

ترکیبی بجز آب، سیمان و سنگدانه که به بتن و ملات در سایت و قبل از نصب اضافه می شود و خاصیتی را به ملات و بتن اضافه می کند. بعنوان مثال یک افزودنی مخصوص می تواند زمان گیرش ملات را کم و یا زیاد کند. انواع کفپوش لمینت

مرمر آگلومره – Agglomerate Marble

قطعات ریز مرمرم که به همدیگر چسبانده شده اند.

واژه های سنگ کف

اصطلاح Back Butter

به عمل مالیدن یک لایه از چسب یا ماده چسباننده به پشت سرامیک، تایل و ... قبل از نصب گفته می شود.

پشت کار – Backing

پایین ترین لایه کفپوش که روی بستر کار قرار می گیرد.کفپوش سرامیکی

برش بالانس شده – Balanced cut

تایلی که به اندازه درست برای پر کردن فضایی از کف برش خورده که یک تایل کامل در آنجا نمی تواند اجرا شود.

سنگ لبه کار – Border Stone

یک قطعه از سنگ که برای ایجاد مرز و لبه کار استفاده می شود و معمولا رنگ و سایه آن اندکی متفاوت از سایر سنگهای کف است.

[caption id="attachment_13585" align="aligncenter" width="500"]Stone-terminology-03.jpg​ نمونه سنگ لبه کار - Border Stone[/caption]

سنگ قهوه ای – Brownstone

یک نوع ماسه سنگ که در کف به کار می رود و مقدار زیادی اکسید آهن دارد که یک پس زمینه رنگ قرمز به سنگ می دهد. سرامیک

پرداخت برس خورده – Brushed Finish

روشی است شامل برس زدن سطح کف به وسیله یک برس ساینده که ظاهر پوشش طبیعی به سنگ بدهد.

سنگ ساختمانی – Building Stone

یک تکه صخره سنگی طبیعی که در دل زمین بوده و به ابعاد مختلف برای کاربردهای مختلف برش داده می شود.

اصطلاح Calcarenite

سنگ آهکی که عمدتا حاوی کلسیت یا آراگونیت است.

سنگ آهک کلسیتی – Calcite Limestone

یک نوع سنگ طبیعی که از سنگ آهک و مقدار کمتر از 5% از کربنات منگنز تشکیل شده است.

تایل سیمانی – Cement Body Tile

تایل کف ساخته شده از سیمان و ماسه (سطح رویه و بده تایل یکی بوده و همگی از ماسه و سیمان می باشد) انواع سرامیک

ضریب اصطکاک – Coefficient of Friction C.O.F

به میزان توانایی مقاومت سنگ در برابر لغزش و سر خوردن اجسام روی آن اطلاق می شود. برای آشنایی بیشتر می توانید مقاله مقاومت به لغزندگی کفپوش ها را مطالعه نمائید.

تایل رسانا – Conductive Tile

یک نوع از تایلهای کف است که قابلیت هدایت الکتریسیته را دارد و اغلب آنرا به صورت ایمن به زمین و لایه زیرین منتقل می کند.

نصب مرسوم – Conventional Installation

روش نصب کفپوش که با استفاده از ملات ماسه سیمان، تایل را به لایه زیرین می چسبانند.

ترک (درز) – Crack

یک شکاف یا جداشدگی در روی سطح کف را می گویند. اغلب باید شکاف تا یک عمق مشخص گسترش یافته باشد تا به آن ترک گفته شود.

سنگ آهک کریستاله – Crystalline Limestone

نوعی سنگ آهک که از کلسیت و بهم پیوستگی آن با ذرات کریستاله و یا دیگر مواد معدنی تشکیل شده است.

مراقبت (عمل آوری) – Cure

وقتی مشخصات یک چسباننده و یا سیمان با واکنش های شیمیایی تغییر می کند که در نتیجه به حداکثر مقاومتش می رسد. این اتفاق معمولا به روشهای چگالش یا تراکم، گرما و دیگر کاتالیست ها رخ می دهد. سرامیک ها

سنگ بریده – Cut Stone

سنگ طبیعی که به ابعاد مشخص کوچکتر بریده شده است.

ضد آب – Damp Proofing

پوششی است که روی یک سطح اعمال می شود و از عبور رطوبت جلوگیری می کند.

سنگ ابعادی – Dimension Stone

سنگ طبیعی که به اندازه های مشخص بریده شده ولی ممکن است کماکان سطح رویه آن نهایی و پرداخت نشده باشد. انواع سرامیک ها

[row col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="right" depth="3"]

[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]

[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="2957,10320,3475,8537" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]

[button text="بانک مقالات سنگ" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="/article-book/stone//"]

[/col]

[/row]

  • ۹۸/۱۲/۰۹
  • مریم مرادی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی