آشنایی با شبکه و تجهیزات شبکه
امروزه به علت کاربرد بسیار گسترده ی اینترنت و شبکه در جامعه کنونی به طور معمول اکثر افراد ازین شبکه استفاده میکنند . اما مسااله و سوالی که مطرح میشود این موضوع است شبکه و تجهیزات شبکه چیست و چند نوع دارد؟ ابزار مورد نیاز راه اندازی یک شبکه چیست؟ در این مقاله که در بانک فیبر نوری تدوین و نوشته شده است به معرفی تجهیزات شبکه می پردازیم و به پاسخ سوال تجهیزات شبکه چیست خواهیم پرداخت. انواع کابل فیبر نوری
[caption id="attachment_5197" align="alignleft" width="318"] شبکه چیست ؟[/caption]
ابتدا در این مقاله برای درک راحت تر از تجهیزات شبکه و ابزار های مختلف آن به معرفی شبکه میپردازیم .
شبکه (Network) چیست ؟ کابل فیبر نوری
در حالت عمومی و کلی به مجموعه ای از کامپیوتر ها، نرم افزار ها و سخت افزار هایی که بهم متصل هستند و موجب ارتباط گرفتن کاربران با هم میشوند شبکه میگویند
مزایای استفاده از شبکه چیست ؟
- استفاده از شبکه موجب استفاده از منابع مشترک اعم از اطلاعات، سخت افزار و نرم افزارمیشود
- استفاده از شبکه موجب حذف محدودیت های حاکم جغرافیایی میشود
- از مزایای استفاده از شبکه میتوان به تبادل سریع تر و دقیق تر اطلاعات اشاره کرد
- استفاده از شبکه سبب صرفه جویی در هزینه ها اعم از هزینه های مالی و زمانی و منبعی میشود
- موضوع دیگری که در استفاده از شبکه بسیار مهم میباشد مساله ی افزایش امنیت و سکیوریتی است
دسته بندی شبکه های کامپیوتری از نظر پیکربندی چیست ؟ فیبر نوری
شبکه های کامپیوتری از نظر پیکر بندی به دو نوع Client / Server و Peer-To-Peer تقسیم میشوند
فروش انواع برند های کابل فیبر نوری پیکر بندی نوع Client / Server
منظور از کلاینت سرور قراردادن منبع میباشد به این معنی که یک یا چند کامپیوتر به عنوان سرویس دهنده (سرور) برای اشتراک منابع و فایل ها قرار میگیرند .
کابل فیبر نوری opgw پیکر بندی نوع Peer-To-Peer
[caption id="attachment_5202" align="alignleft" width="304"] Peer-To-Peer[/caption]
منظور از Peer-To-Peer این مساله است که هر کاربر میتواند فایل ها را با دیگران بدون نیاز به سرور به اشتراک بگذارد .
دسته بندی انواع شبکه از مقیاس جغرافیایی به چه نحوی است ؟ کابل opgw
معرفی انواع شبکه روشی برای دسته بندی انواع معماری های موجود در شبکه های کامپیوتری ، طبقه بندی بر اساس وسعت و مقیاس این شبکه ها می باشد.
عبارت “صنعت شبکه” یا “Networking Industry” تقریبا به هر نوع معماری موجود از شبکه های محلی گفته می شود. که رایج ترین آنها را نام میبریم .
LAN : Local Area Network
WLAN : Wireless Local Area Network
WAN : Wide Area Network
MAN : Metropolitan Area Network
SAN : Storage Area Network, System Area Network, Server Area Network, or sometimes Small Area Network
CAN : Campus Area Network, Controller Area Network, or sometimes Cluster Area Network
PAN : Personal Area Network
DAN : Desk Area Network
مبحث این مقاله خارج از مطالب فوق میباشد و مباحث ذکر شده صرفا جهت داشتن پیش زمینه از شبکه و دسته بندی های آن میباشد .
تجهیزات شبکه چیست؟ میکرو کابل
به مجموعه ابزارها وتجهیزات مورد استفاده به منظور راه اندازی یک شبکه رایانه ای تجهیزات شبکه گفته می شود.
درحالت کلی و معمول به دو دسته ی تجهیزات زیر دسته بندی میشود .
- تجهیزات فعال یا اکتیو
- تجهیزات غیرفعال یا پسیو
هر ابزار مورد استفاده درشبکه حتما در زمره ی دو دسته بندی بالا قرار میگیرند یعنی تجهیزات شبکه یا تجهیزات پسیو هستند یا تجهیزات اکتیو
تجهیزات شبکه اکتیو چیست ؟
[caption id="attachment_5204" align="alignleft" width="434"] تجهیزات.اکتیو[/caption]
به تجهیزاتی که برای انتقال اطلاعات و دیتا درشبکه به جریان الکتریکی برق نیاز دارند را تجهیزات اکتیو یا فعال گفته میگویند. پس طبق تعریف فوق در یک شبکه کامپیوتری به قطعاتی که معمولاً به برق متصل شده و در تولید، هدایت و یا تقویت سیگنالها نقش دارند و در اصطلاح به خودی خود فعالیت دارند، قطعات « فعال » یا Active گفته میشود.
در مقاله ی تجهیزات اکتیو شبکه به طور مفصل به تمامی تجهیزات شبکه ی اکتیو پرکاربرد میپردازیم و توضیحات تکمیلی را شرح میدهیم
تجهیزات شبکه پسیو چیست ؟ میکرو کابل فیبر نوری
[caption id="attachment_5207" align="alignleft" width="472"] تجهیزات پسیو[/caption]
تجهیزات غیر فعال شبکه (پسیو) : برخلاف تجهیزات شبکه ی اکتیو این نوع ازتجهیزات ، عملکرد بدون نیاز به توان الکتریکی برق صورت میگیرد.
تجهیزات پسیو Passive به مجموعه تجهیزاتی درشبکه اطلاق میشود که در واقع روی آن ها هیچ عملی انجام نمی پذیرد و فقط نقش آن تجهیزات نقشی زیرساختی جهت انتقال و عبور اطلاعات و دیتا را به عهده دارند .
اگر بخواهیم این تعریف را یه صورت عامیانه تر بیان کنیم به این صورت میباشد که تجهیزاتی که نیاز به جریان برق برای کارکرد خود ندارند جزو تجهیزات پسیو شبکه حساب می شوند . این ابزار لازمه ایجاد یک شبکه می باشند .
رسانه انتقال درشبکه چه کابل مسی باشد و یا کابل فیبر نوری جزو تجهیزات پسیو شبکه محسوب می شود.
به بررسی کامل تمامی تجهیزات پسیو شبکه در مقاله ی تجهیزات پسیو به طور مفصل و جامع پرداخته شده است
این مقاله توسط بانک فیبر نوری و شبکه تدوین و نوشته شده است و برای گرد آوری این مقاله از سایت alibaba.com استفاده شده است
تجهیزات شبکه موجود در بانک فیبر نوری و شبکه به شرح زیر میباشد .برای دریافت قیمت ها با مشاورین ما در بانک فیبر نوری تماس بگیرید
[row label="محصولات مرتبط با تجهیزات شبکه" col_bg="rgba(116, 162, 184, 0.19)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title style="center" text="محصولات مرتبط" color="rgb(131, 4, 4)"]
[ux_products style="normal" type="masonry" columns="3" columns__sm="1" depth="1" depth_hover="3" cat="280" products="3" orderby="rand" image_height="5:6" text_size="small"]
[button text="مشاهده همه محصولات" radius="10" depth_hover="1" expand="0"]
[/col]
[/row]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="3175,4475,5011,5072" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row]
کابل OPGW چیست ؟ فروش انواع میکرو کابل فیبر نوری
OPGW مخفف عبارت (Optical Ground Wire) میباشد. کابل OPGW گونه ای از کابل میباشد که در خطوط توزیع و انتقال هوایی مورد استفاده قرار می گیرد.
تجهیزات پسیو فیبر نوری کاردبرد کابل های OPGW
کابل های OPGW در دو منظور کاربرد دارند
- به عنوان سیم زمین یا شیلد وایر (Shield wire)
- به عنوان انتقال دهنده ی دیتا و داده های فیبر نوری
لاین های هوایی انتقال انرژی به سبب داشتن مسیرهای طولانی و عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در محیط های آزاد به طور مداوم تحت شرایط جوی محیط قرار میگیرند و همین عوامل ذکر شده موجب بروز ایراد و اشکال در خطوط انتقال و به وجود امدن مشکل در شبکه میشود .
یکی از عوامل مهم جوی که همیشه تداوم برق رسانی خطوط انتقال را مورد تهدید قرار میدهد صاعقه است . به علت ارتفاع برجهای انتقال نیرو و بعضاً پهن بودن سر دکلها احتمال برخورد صاعقه با برج و هادیهای خطوط انتقال بسیار بیشتر از احتمال برخورد صاعقه با زمین مجاور آن می باشد . پس باید پس از اصابت صاعقه به سیستم انتقال نیرو ، با ایجاد مسیرهای مناسب جریان به طریقی از اثرات بعدی آن جلوگیری بعمل آورد .
وظیفه ی اصلی کابل های OPGW یا همان سیم های محافظ هوائی که اصولا در بالای برج و با ارتباط فیزیکی با بدنه ی برج نصب میشود محافظت از سیستم انتقال انرژی در برابر عوامل محیطی و خارجی مانند اصابت صاعقه به صورت مستقیم به سیم های هادی و ولتاژ القایی به هادی ها در اثر اصابت صاعقه میباشد .
پسیو فیبر نوری ساختار کابل OPGW
کابل OPGW از یک یا چندین تیوپ استنسل استیل یا آلومینیومی حاوی تعدادی معین از فیبرهای نوری است که در لایه اول به کار رفته اند و سیم های فولادی که روکش آلومینیوم دارند وسیم های فولادی ، آلومینیومی و آلومینیوم آلیاژی و یا ترکیب آنها در دیگر لایه ها، بر اساس نوع مشخصات الکتریکی و مکانیکی مورد نظر،تشکیل شده است.
آداپتور فیبر نوری اجزای تشکیل دهنده کابل OPGW :
- فیبر نوری
- تیوپ مرکزی استنسل استیل یا آلومینیومی
- غلاف کابل شامل یک یا چند لایه سیم های غلافی
[caption id="attachment_5078" align="aligncenter" width="391"] سطح مقطع opgw با تیوپ استنسل استیل مرکزی[/caption]
3/2 کابل فیبر نوری OPGW برای انواع مختلف فیبر های نوری مثل فیبر هاس سینگل مود (SM) یافیبر های NZDSF و سایر فیبر ها طراحی میشود. کلیه فیبر ها حتما الزمات استاندارد های IEC 60793-2 و موارد ITU -T G655 , G652 را رعایت میکنند . ازمهمترین پارامتر های مهم در فیبر ضریب تضعیف و پهن شدگی رنگی میباشد. کدگذاری رنگی فیبر ها به طریق زیر انجام میشود. فیبر ها اصولا با 12 رنگ متفاوت مطابق استاندارد TIA/EIA-598 کدگذاری میشوند
Fiber 1: blue
Fiber 2 : Orange
Fiber 3: green
Fiber 4: brown
Fiber 5: Slate/ gray
Fiber 6: white fiber
Fiber 7: red
Fiber 8: black
Fiber 9: yellow
Fiber 10: violet
Fiber 11: rose / pink
Fiber 12: aqua / turquoise
نکته 1 - رنگ های فیبر نوری در دما و حرارت پایدار هستند و یکدیگر را یا ژل داخل تیوپ را آلوده نمیکنند .
توضیحات اجزای تشکیل دهنده کابل OPGW :
آداپتور مغزی کابل یا همان تیوپ مرکزی استنسل استیل کابل OPGW :
کابل بر اساس یک تیوپ مرکزی استنسل استیل مقاوم در مقابل ضربه میباشد که دلیل این مقاومت به علت استفاده از تکنیک تولید تیوپ های loose buffer استوار میباشد . این تیوپ های مقاوم معمولا شامل چند فیبر نوری میباشند که هر کدام از آنها به صورت مجزا به وسیله ی کدگذاری رنگی که در قسمت بالا به ان پرداختیم شناسایی میشوند .
فیبر ها را به صورت آزادانه در تیوپ ها قرار میدهند و داخل تیوپ ها از ماده رطوبت گیر هم استفاده میکنند . مشخصات این ماده ی رطوبت گیر ، غیر رسانا و یکنواخت و پارافین مانند میباشد این ژل به منظور جلوگیری از نفوذ آب ومیباشد و با حلال ها قابل زدودن میباشد .
یکی از مشخصه های مهم تیوپ مرکزی که فیبر ها به صورت مارپیج داخل تیوپ مرکزی قرار میگیرند و به سبب همین امر فیبر نوری بزرگتر از تیوپ میشود . حال این اضافه طول فیبر نوری استاندارد یا FEL باید برابر با FEL is 0.4% میباشد . این اضافه طول فیبر ها در ارتباط با کشیدگی فیبر ها در نیروی بالاتر از 50 درصد استحکام کل کابل ایجاد میکند . به این معنی است که اگر یک نیروی کششی به کابل یا تیوپ وارد شود به علت وجود اضافه کابل به تیوپ و فیبر مستقیما منتقل نمیگردد و این به معنی عدم افزایش تضعیف اپتیکی فیبر میباشد .
پیگتیل فیبر نوری غلاف دار نمودن کابل به سبب محافظت از کابل OPGW :
به سبب محافظت کردن از فیبرهای نوری و جلوگیری کردن کرنش و پیچش آنها در خطوط انتقال در برابر تاثیرات بیرونی ، تیوپ بافری کابل های opgw را توسط یک یا چند لایه سیم غلاف دار میپوشانند .
این غلاف ها شامل سیم های فولادی با پوشش آلومینیوم (ACS) و سیم های آلیاژی آلومینیومی (AA) میباشد . IEEE Std1 138 are possible سیم های استفاده شده در غلاف opgw در استاندارد های زیر تعریف شده اند .
- AA Wires according to ASTM B 398 Or IEC 60104
- ACS Wires according to ASTM B 415 Or IEC 61232 20SA/A
جهت بافت استاندارد غلاف و لایه ی خارجی کابل OPGW به صورت چپ گرد میباشد . سایر لایه ها از چپ گرد به راست گرد به ترتیب از لایه ی خارجی به لایه ها ی داخلی تغییر میکند . هرچند امکان ساخت کابل OPGW با جهت های دیگر طبق درخواست امکان پذیر میباشد .
مطابق با شرایط محیطی کابل OPGW رنج دمایی را طبق جدول زیر تحمل میکند .
انتقال و بهره داری | ° 80 / ° 40C- |
نصب کابل های OPGW | ° 50 / ° 10C- |
آزمون های مختلفی جهت سنجیدن و اطمینان داشتن از کیفیت OPGW ها وجود دارد که به آنها میپردازیم .
شکل ظاهری اجزای تشکیل دهنده ی کابل OPGW :
[caption id="attachment_5097" align="aligncenter" width="557"] اجزای تشکیل دهنده opgw[/caption]
پیگتیل مشخصات کابل OPGW:
پچ کورد فیبر نوری آزمون های سنجش OPGW :
1- آزمون های روزانه یا آزمون های روزمره :
آزمون هایی که در حین کار مطابق با طرح کیفی داخلی انجام میدهند
( Factory acceptance test ( FAT , Witnessed customer
2- آزمون های پذیرش کارخانه ای :
آزمون نامبرده شامل نمونه برداری ها و مشاهدات عینی مشتری میشود
( Type test ( only in case of a basic new design , repitition in exceptional cases only
3- آزمون های طراحی : پچ کورد
ازین آزمون فقط در صورت طراحی یک کابل جدید انجام میشود یا در موارد استثنایی تکرار میشود .
تمامی آزمون ها باید مطابق با استاندارد های IEEE 1138 و IEC 60794-4-1 انجام شوند .
جدول زیر نشان دهنده ی سه تست بالا میباشد. برای مشاهده دقیق تر جدول زیر روی جدول کلیک کنید .
برای دریافت قیمت کابل های OPGW موجود در بانک فیبر نوری با مشاورین ما در دفتر مرکزی تماس بگیرید . برای تدوین و نوشتن این مقاله از سایت huadongcablegroup به عنوان سایت مرجع استفاده شده است
[row label="محصولات مرتبط با کابل OPGW" col_bg="rgba(116, 162, 184, 0.19)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title style="center" text="محصولات مرتبط" color="rgb(131, 4, 4)"]
[ux_products style="normal" type="masonry" columns="3" columns__sm="1" depth="1" depth_hover="3" products="3" tags="1493" orderby="rand" image_height="5:6" text_size="small"]
[button text="محصولات کابل فیبر نوری" radius="10" depth_hover="1" expand="0" link="https://fiberopticbank.com/fiberoptic/cable/"]
[/col]
[/row]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="4475,2929,4412,4284" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row]
جعبه FAT یا جعبه تقسیم فیبرنوری چیست ؟ مفصل فیبر نوری
FAT مخفف عبارت ( Fiber Access Terminal) میباشد. باکس FAT ، جعبه Fat یا همان جعبه تقسیم فیبر نوری جعبه هایی از نوع ABS هستند . FAT جعبه تقسیم فیبرنوری ABS باکس هایی پلاستیکی دارای محفظه ای هستند که به منظور پوشش دادن و محافظت تجهیزات الکتریکی ساخته شده اند.
FAT جعبه تقسیم فیبر نوری یا باکس ترمینال فیبر نوری به طور کاملا گسترده ای به عنوان یک نقطه اتمام برای کابل فیبر نوری جهت اتصال با Drop Cable استفاده می شود. که در قسمت پایین به طور کلی به این مساله میپردازیم .FAT جعبه تقسیم فیبرنوری. FAT جعبه تقسیم فیبر نوری در عین حال که اسپلایسینگ، تقسیم، توزیع فیبر را می توان در این باکس انجام داد این باکس حفاظت و مدیریت شبکه FTTH را فراهم می کند. این باکس می تواند هم برای محیط Indoor و هم برای محیط Outdoor استفاده شود. مفصل
از FAT ها یا همان جعبه تقسیم فیبر نوری در شبکه هایی نظیر ODN که مخفف عبارت Optical Distrbuting Network یا FTTX و FTTH استفاده میشود.
نحوه ی عملکرد FAT جعبه تقسیم فیبرنوری:
کابل های فیبر نوری اصلی وارد این جعبه های تقسیم فیبرنوری یا FAT ها میشوند و به سبب توزیع FTTH یا همان توزیع فیبر نوری به منازل را شامل میشود که همانطور که در مقاله ی FTTH به طور کامل به شرح آن پرداختیم اکثرا از دراپ کابل ها را استفاده میشود .
همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم این باکس های تقسیم کننده به نام های ( FAT (Fiber Access Terminal یا ( FDB (Fiber distrbute Box یا ( OTB (Optical Terminal Box معروف هستند .
تفاوت FAT و OTB و FDB در ظرفیت های متفاوت آنها میباشد FAT جعبه تقسیم فیبر نوری بیشترین کاربرد آنها در FTTH جایگاهی برای قرار گرفتن اسپلیتر ها میباشد .
کاربرد بعدی این باکس ها در پچ پنل هاست که پچ پنل های با ظرفیت های مختلف میتوان در آنها قرارداد و در بعضی از آنهاکاست نیز قرار میگیرد. ظرفیت باکس های FAT و FDB و OTB موجود در بازار از 4 پورت الی 48 پورت میباشد .
اجزای تشکیل دهنده FAT جعبه تقسیم فیبرنوری : مفصل خاکی
FAT یک باکس OCDF/ODF که در آن یک کاست فیبر نوری برای عملیات Fusion Splicing قرار دارد،FAT یک محل برای نصب کردن اسپلیتر فیبر نوری ویک پنل است که میتواندتا32 پورت فیبر نوری را ساپورت کند. در محل قرارگیری پورت های فیبر نوری، آداپتور فیبر نوری نصب شده و زمانی که اسپلیتر نصب می گردد، یک طرف، فیبر ورودی از سمت مخابرات قرار گرفته، و سمت دیگر، پیگتل هایی که به سمت مشترکین می روند قرار می گیرند.
باکس های FAT را همراه با یک قفل مطمئن می سازند که هر کسی توانایی دستکاری کردن شبکه فیبر نوری را نداشته باشد، ولی امنیت اصلی در شبکه های PON بصورت رمز گذاری بر روی اطلاعات ارسالی و دریافتی می باشد.
ساختار ظاهری FAT جعبه تقسیم فیبرنوری مفصل خاکی فیبر نوری
قسمت فوقانی : FAT جعبه تقسیم فیبر نوری
جعبه ی تقسیم فیبر نوری براى توزیع تارهاى نورى در سیستم هاى مخابراتى طراحى و ساخته شده است. همانطورکه در قسمت بالا به آن اشاره کردیم ساختمان جعبه ی تقسیم فیبر نوری از جنس ABS ساخته شده است. این باکس شامل دو فضای روی هم در دو طبقه ی قابل دسترس ساخته شده اند.
قسمت تحتانی : مفصل هوایی
فضای تحتانی باکس های FAT از دو کاست فیوژن فیبر نوری ساخته شده است که هدف ازین ها مدیریت، هدایت و جمع آورى لوزتیوپ ها و طولهاى اضافى پیگتیل ها میباشد. بخش بالایی جعبه تقسیم فیبر نوری FAT جهت نصب پنل ODF وسینی هدایت پچ کوردها در نظر گرفته شده است.این بخش بالایی از از قابلیت چرخش مناسب برخوردار است تا راحت بتوان به بخش زیرین و تحتانی دسترسی داشت. این مساله باعث میشود ایمنى اجراى کار جوش و نصب به مراتب افزایش یابد. ظرفیت ODF ، 24 تار فیبر نوری بوده و با هر نوع پیگتیل یعنى FC, SC, ST, LC بر حسب نیاز مشترى قابل ارائه است.
در ادامه ی مطلب به معرفی برخی ازین FAT باکس ها میپردازیم . باکس دیواری fat
[title style="center" text="جعبه تقسیم فیبر نوری مدل M"]
FAT BOX OCDB .IP:65 مدل M
مشخصات فنی FAT BOX و جعبه تقسیم فیبر نوری مدل M
[title style="center" text="جعبه تقسیم فیبر نوری مدل S"]
OCDB) FAT BOX) فیبر نوری فضای باز به همراه IP65 مدل S با ظرفیت 24 کور
مشخصات فنی OCDB) FAT BOX) فیبر نوری فضای باز IP65 مدل S
[caption id="attachment_5020" align="aligncenter" width="763"] مشخصه فنی OCDB) FAT BOX) فیبر نوری فضای باز به همراه IP65 مدل S با ظرفیت 24 کور[/caption]
[title style="center" text="جعبه تقسیم فیبر نوری مدل SS"]
OCDB) FAT BOX) فیبر نوری فضای باز به همراه IP65 مدل SSظرفیت 12 کور
[caption id="attachment_5023" align="aligncenter" width="812"] OCDB) FAT BOX) فیبر نوری فضای باز به همراه IP65 مدل SS با ظرفیت 12 کور[/caption]
مشخصات فنی OCDB) FAT BOX) فیبر نوری فضای باز IP65 مدل SS
مشخصات فنی OCDB) FAT BOX) فیبر نوری فضای باز IP65 مدل SSاین مقاله توسط بانک فیبر نوری نوشته و گردآوری شده است برای دریافت قیمت های به روز تمامی کابینت ها و FAT ها و رک با مشاورین ما در بانک فیبر نوری تماس بگیرید .
www.hfxcfiberoptic.com
[row label="محصولات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title style="center" text="محصولات مرتبط" color="rgb(131, 4, 4)"]
[ux_products style="normal" type="masonry" columns="3" columns__sm="1" depth="1" depth_hover="3" cat="1248" products="3" orderby="rand" image_height="5:6" text_size="small"]
[button text="مشاهده همه محصولات" radius="10" depth_hover="1" expand="0" link="https://fiberopticbank.com/product-category/passive/odn/fat/"]
[/col]
[/row]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="3175,4475,5011,5072" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row]
مدیا کانورتر Media Converter چیست ؟ مفصل هوایی فلزی
مدیا کانورتر ها media converter به یکی از تجهیزات انتقال مخابرا ت نوری گفته میشود که بعد از پایان یک پروژه فیبرنوری در دو سر خط در پروژه فیبر نوری قرار میگیرند و مسئولیت تبدیل کردن اطلاعات الکتریکی یا همان دیتاها به سیگنال های نوری و برعکس آن را به عهده دارد به همین دلیل به مدیا کانورترها media converter را با نام مبدل فیبر نوری شناخته میشود .
اگر بخواهیم مدیا کانورتورها media convertor را به زبان ساده و عامیانه توضیح دهیم مدیاکانورتر media converter یا همان مبدل فیبر نوری با دریافت سیگنالها از کابل های مسی، آنها را به یک سیگنال نوری سبک تبدیل میکند و بواسطه ی کابل فیبر نوری سیگنالهای تبدیل شده را منتقل میکند .
و اما در انتهای کابل فیبر نوری نیز یک مبدل فیبر نوری دیگر تعبیه شده است که سیگنال های تبدیل شده به سیگنال نوری را دریافت میکند و پس از بررسی آن سیگنال ها دوباره آن سیگنال را به سیگنال مسی در کابل مسی بر میگرداند. مفصل هوایی فلزی فیبر نوری
به طور مثال اگر نمونه ای را بخواهیم مورد بررسی قرار دهیم در یک فرستنده فیبر نوری اگر یک سیگنال اترنت وارد شود، همین سیگنال اترنت در آن سوی فیبر نوری از طرف گیرنده دریافت میشود و به همان صورتی که به مبدل فیبر نوری داده میشود به گیرنده تحویل داده میشود .
تعریف مدیا کانورتر :
در تعریف کلی ، به هر دستگاهی که سیگنال ها را یک بستری انتقال بدهد مدیاکانورتور گفته می شود. یعنی اگر سرویس ای وان(E1) موجود باشد و بخواهیم آن را به شبکه تبدیل کنیم،یا از مخابرات شبکه تحویل بگیریم وبه E1 تبدیل کنیم به دستگاهی که این تبدیل ها را انجام می دهد مدیاکانورتر گفته میشود. ولی در عمل، اگر بخواهیم مبدل فیبر نوری را به طور عامیانه تعریف کنیم یا چیزی که بین پیمانکار های فیبر، مخابراتی ها و شبکه کار ها جا افتاده، مدیا کانورتر یا مبدل فیبر دستگاهی است که شبکه و فیبرنوری را به هم تبدیل می کند یعنی تبدیل سیگنالهای مسی به سیگنالهای نوری و برعکس
اتصال فیبر نوری زمانی ضرورت پیدا می کند که فاصله بین دو دستگاه شبکه از محدوده ی انتقال کابل مسی فراتر رفته باشد با استفاده از مبدل های فیبر نوری این امکان فراهم می شود تا دو دیوایس شبکه با پورت مس و در فواصل طولانی از طریق کابل فیبر نوری به هم متصل شوند.
موارد استفاده از مدیا کانورتر Media Converter : مفصل فیبر نوری
مدیا کانورترها media converter ها علاوه بر دریافت سیگنالها از کابل های مسی و تبدیل آنها به یک سیگنال نوری برای استفاده های زیر نیز کاربرد دارد . مدیا کانورتورها media convertor همچنین برای تبدیل فیبر به فیبر در تبدیل فیبرهای Multi mode به فیبرهای single mode استفاده میشوند. کاربرد دیگر مدیا کانورتورها media convertor تبدیل لینک dual fiber به single fiber جهت انتقال دو طرفه داده ها میباشد .
علاوه براین کاربرد دیگر از مدیا کانورتور های media convertor فیبر نوری تبدیل طول موجها در مالتی پلکس تقسیم طول موج (WDM) میباشد .
انواع مدیا کانورترها : کانکتور فیبر نوری
مدیاکانورترها را می توان نسبت به چند معیار تقسیم کرد
- نسبت به تعداد پورت مدیا کانورتور ها media convertor
- نسبت به نوع پورت های الکتریکال مدیا کانورتر ها media converter
- نسبت به نوع پورت فیبرها مدیا کانورتور ها media convertor
- نسبت به نوع کانکتور فیبرنوری مدیا کانورتر ها media converter
- نسبت به تعداد کور فیبر نوری مدیا کانورتور ها media convertor
- از نظر برد ماژول فیبر مدیا کانورتر ها media converter
- از نظر نوع فیبری که مدیا کانورتور ها media convertor ساپورت میکنند
- از نظر سیستم عامل مدیا کانورتور ها media convertor
1. تقسیم بندی از نظر تعداد پورت های موجود در مدیا کانورترها Media Converter
- مدیا کانورتر ها media converter تک پورت
- مدیا کانورتر ها media converter چهار پورت
- مدیا کانورتور ها media convertor هشت پورت
- مدیا کانورتور ها media convertor شاسی بیس یا کارتی
2. تقسیم بندی از نظر پورت های الکتریکال مدیا کانورترها Media Converter
- مدیا کانورتر ها media converter با پورت فست اترنت
- مدیا کانورتر ها media converter با پورت گیگا اترنت
3.تقسیم بندی از نظر نوع پورت فیبرنوری استفاده شده در مدیا کانورتر ها Media Converter
- مدیاکانورتر با SFP
- مدیا کانورتر با ماژول نوری داخلی
4. تقسیم بندی از جهت نوع کانکتور نوری به کار رفته در مدیا کانورتر ها Media Converter
- مدیا کانورتور media converter با اتصال به کانکتور فیبر نوری LC
- مدیا کانورتور media converter با اتصال به کانکتور فیبر نوری FC
- مدیا کانورتور media converter با اتصال به کانکتور فیبر نوری SC
5.تقسیم بندی از نظر تعداد کور به کار رفته در فیبر نوری :
- مدیا کانورتر media converter تک کور
- مدیا کانورتر media converter دو کور
6. تقسیم بندی از نظر برد ماژول فیبرنوری در مدیا کانورتر Media Converter
- مدیا کانورتور media convertor کوتاه برد این نوع از مدیا کانورتر تا بیست کیلومتر را ساپورت میکند .
- مدیا کانورتر media converter بلند برد این نوع از مدیا کانورتر تا شصت کیلومتر را ساپورت میکند .
7. تقسیم بندی از نظر نوع فیبر نوری که مدیا کانورتر Media Converter ساپورت میکند
- مدیا کانورتور media convertor با پورت فیبر نوری سینگل مود
- مدیا کانورتور media converter با پورت فیبر نوری مالتی مود
8. تقسیم بندی از لحاظ سیستم عامل به کار رفته در مذیا کانورتر Media Converter
- مدیا کانورتر media converter مدیریتی (Managed)
- مدیا کانورتر media converter مدیریت گرافیکی SNMP
- مدیا کانورتر media converter مدیریت نرم افزاری NMS
- مدیا کانورتر media converter مدیریت خط فرمان CLI
- مدیا کانورتر media converter غیر مدیریتی
نرخ انتقال داده های مدیا کانورتر ها Media Converter : کانکتور
مدیا کانورتور ها media convertor می توانند در شبکه های اترنت از تکنولوژی سوئیچ های یکپارچه پشتیبانی کرده و توانایی اجرای سوئیچینگ نرخ 10/100 و 10/100/1000 را فراهم نماید.
مدیا کانورتور ها media convertor از قابلیت های پیشرفته Bridge نظیر VLAN سازی و اولویت بندی کیفیت خدمات (QOS) و کنترل دسترسی پورت و کنترل پهنای باند که موجب سهولت قرار گیری دیتا، صدا و تصویر برای کاربر نهایی می شود، پشتیبانی می کنند .
مدیا کانورتور ها media convertor در واقع تمام قابلیت های یک سوئیچ پیشرفته را تنها در یک دیوایس کوچک و ارزان ارائه می نماید.
مزایای مدیا کانورتر ها Media Converter : تضعیف کننده فیبر نوری
مدیا کانورتور ها media convertor زمانی که یک سیستم امنیتی با بالاترین کیفیت ممکن بخواهیم طراحی کنیم مزایای بسیار زیادی را در بر دارند .
- تجمیع انواع سیگنالها: به دلیل اینکه کابل های فیبر نوری پهنای باند بالایی ذارند، مدیا کانورتور ها media convertor این قابلیت را دارند که بتوانند چندین سیگنال را همزمان با هم مالتی پلکس کرده و از طریق یک کر فیبر نوری ارسال نمایند.
- حذف نویز: استفاده از کابلهای نوری و مدیا کانورتور ها media convertor انواع نویزهای الکترومغناطیس و رادیویی موجود در اطراف سیستم را به راحتی حذف می کند.
- حفاظت در برابر رعد و برق : مدیا کانورتور ها media convertor در برابر اتصال به زمین، ولتاژهای گذرا و رعد و برق که میتواند به هر نوع سیستمی آسیب برساند عایق هستند.
مدیا کانورتورهای موجود در بانک فیبر نوری شامل انواع مدیا کانورتر های Planet و انواع مدیا کانورتر های SAE و انواع مدیا کانورتر های B & C میباشد که می شود برای مطالعه مشخصات هر کدام به توضیحات محصولات مراجعه نمود.
این مقاله توسط بانک فیبر نوری و شبکه نوشته شده است و مدیاکانورتر Media Converter های موجود در بانک فیبر نوری و شبکه همانطور که در مقاله ذکر شده است برند های SAE و PLANET و برخی از برند های دیگر میباشد. برای دریافت قیمت ها با مشاورین فنی بانک فیبر نوری و شبکه تماس بگیرید یا برای مشاهده محصولات به صفجه مدیا کانورتور ها مراجعه فرمایید. برای تدوین و گردآوری این مقاله از سایت techopedia استفاده شده است .
[row label="محصولات مرتبط" col_bg="rgba(255, 255, 255, 0.19)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title style="center" text="محصولات مرتبط" color="rgb(131, 4, 4)"]
[ux_products type="masonry" columns="3" columns__sm="1" cat="1152" products="3" orderby="rand"]
[button text="مشاهده همه محصولات" radius="10" depth_hover="1" expand="0" link="https://fiberopticbank.com/product-category/active/optical-converter/media-converter/"]
[/col]
[/row]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="3175,4475,5011,5072" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row]
فست کانکتور فیبر نوری چیست ؟ اتنیتور فیبر نوری
Fast Connector
در این مقاله که به نام فست کانکتور فیبر نوری Fast connector توسط بانک فیبر نوری نوشته و تنظیم شده است به موضوع اینکه فست کانکتور Fast connector چیست ؟ و چرا باید از فست کانکتورها Fast connector استفاده کنیم میپردازیم در مقاله ی پیشین به انواع کانکتورهای APC و UPC پرداختیم .
فست کانکتور Fast Connector یک قطعه ی مورد استفاده در تجهیزات شبکه و FTTH میباشد که گاهی آن را با نام های (Field Assembly Connector or Field terminated fiber connector, quickly assembly Fiber connector)نیز خطاب میکنند .
فست کانکتور فیبر نوری Fast Connector چیست ؟ تضعیف کننده
فست کانکتور Fast Connector یک فیلد فیبر نوری قابل تنظیم است که که نیاز به هیچ گونه اپوکسی یا پولیش کردن ندارد .
ساختمان بدنه ی فست کانکتورها Fast Connector : اتنیتور
بدنه ی فست کانکتور Fast Connector از اتصال مکانیکی یک Fiber stub نصب شده توسط کارخانه و یک فرول سرامیکی از قبل پولیش شده توسط کارخانه ، تشکیل شده است . فست کانکتورهای Fast Connector فیبر نوری Fast Connector پتانسیل این را دارند که زمان اتصال فیبر و کانکتور را به کمتر از 30 ثانیه برسانند این در حالی است که برای برقراری این اتصال آماده سازی شامل : ابزارهای استاندارد آماده سازی فیبر و ابزار ها میباشد به غیر از این ها نیاز به چیز دیگری نیست . در صورتی که کانکتورهای APC که درمقاله ی کانکتور های APC و UPC کامل به آن پرداختیم در مقایسه با فست کانکتور ها نیاز به ایزار های اضافی دارند .
[caption id="attachment_4559" align="aligncenter" width="600"] fast connectores[/caption]
توسعه فست کانکتور Fast Connector :
با توجه به توسعه ی سریع تکنولوژی FTTH (که به FTTH وتجهیزات آن به طور کامل در مقاله ی تجهیزات FTTH پرداختیم)، استفاده از فست کانکتور Fast Connector ها رایج تر شده است .زیرا همانطور که در قسمت بالا توضیح دادیم فست کانکتور ها با عملکرد فوق العاده، سرعت ارتباط فیبر نوری به خانه را بیشتر میکنند.ویژگی مونتاژ درمحل با استفاده از فست کانکتورها، منجر به بهبود طراحی منعطف کابل کشی نوری و همچنین کاهش زمان مورد نیاز برای کانکتورایز کردن فیبر منجر میگردد.امروزه با گسترش FTTH،فست کانکتورها راه حلی مطلوب برای سیم کشی نوری در داخل ساختمانها و طبقات،برای کاربردهای LAN و CCTV و … می باشد.
چرا باید از فست کانکتورها Fast Connector استفاده کرد؟ پچ پنل و باکس دیواری
به عنوان یکی از المانهای کاربردی در فیبر نوری فست کانکتورها نقش به سزایی دارند علت این نقش مهم همانطور که در مطالب بالا به آن اشاره شد این موضوع است که فست کانکتور ها نقش بسزایی رادر راستای بهبود عملکرد موثر در تکنولوژی ftth ایفا میکنند . برای آماده سازی آنها، مدت زمان کوتاهی برای اتصال فیبر در حدود کمتر از 30 ثانیه نیاز است. به غیر از ابزارهای استاندارد آماده سازی فیبر ، به هیچ ابزار تخصصی دیگر برای اتصال کانکتورها نیازی نیست، البته در کانکتورهای APC نیاز به برخی ابزار اضافی وجود دارد.
از مزایای فست کانکتور Fast Connector میتوان به موارد زیر اشاره کرد : باکس دیواری
- عملکرد سریع و راحت فست کانکتورهای فیبرنوری
- عدم نیاز به ابزار خاص
- هزینه پایین
- کاهش افت و بهبود سرعت
- در دسترس بودن و قابل استفاده بودن در هر زمان و مکان
- عدم نیاز به استفاده از دستگاه های گران قیمت فیوژن
فست کانکتور Fast Connector های فیبر نوری معمولا در دو سر دراپ کابلهای نوری (که در مقاله ی کابل دراپ Cable drop در باره ی انواع دراپ ها توضیح داده شده است ) استفاده می شود؛ در واقع بیشترین استفاده از فست کانکتور Fast Connector ها برای دراپ هایی استفاده میشود که بین آخرین باکس توزیع و OTO می باشد.
تجزیه و تحلیل ساختمان یک فست کانکتور Fast Connector : باکس
فست کانکتور های مرسوم در بازار : پچ باکس
در حال حاضر انواع متفاوتی از فست کانکتورها fast connector در بازار وجود دارند که این فست کانکتورها بر اساس ساختار خود به دو دسته تقسیم میشوند .
دسته ی اول فست کانکتورها : بوسیله اتصالات مکانیکی
دسته ی دوم فست کانکتورها : بوسیله ذوب حرارتی
که دربین این دو دسته از اتصال ها ، به طور غالب اتصال مکانیکی رایج میباشد و در بازار مرسوم است .
فست کانکتورها به وسیله ی اتصال مکانیکی خود به دو دسته ی زیر تقسیم میشوند :
دسته ی اول : اتصال مکانیکی روش مستقیم باکس دیواری
دسته ی دوم : اتصال مکانیکی روش pre-stubbed
اگر چه هر دو آنها را از پیش جلا میدهند ولی چند تفاوت وجود دارد.
تفاوت های فست کانکتورهای مکانیکی روش مستقیم و Pre-Stubbed : پچ پنل فیبر نوری
فست کانکتور به وسیله اتصال مکانیکی روش مستقیم :
1- در روش مستقیم فست کانکتورها ، مهارت بسیار بالایی نیاز است برای این نوع کانکتورها، برش سطح مناسب مطلوب بوده که خود این برش زدن به مهندسی دقیق و ساختار قوی فیبرنوری و تجربه نیاز دارد.
2- در روش مستقیم ، فست کانکتورهای فیبر نوری نیاز به بست های سرامیکی و قطر فیبری با میزان انطباق بالا وجود دارد.
3- روش مستقیم فست کانکتورهای فیبرنوری دارای ساختار ساده و هزینه کمتری میباشند.
فست کانکتورهای نوع Pre-Stubbed: پچپنل فیبر نوری
در فست کانکتورهای pre-stubbed، بست های سرامیکی تعبیه شده در سر فیبر ، اتلاف برگشتی را کنترل میکند، و اتصال روان داخلی، به برش انتهای سطح فیبر بستگی ندارد.
این مقاله توسط بانک فیبر نوری نوشته و تنظیم شده است و برای نوشتن این مقاله از سایت twfiberoptice به عنوان سایت مرجع استفاده شده است .
جدول زیر انواع فست کانکتورهای موجود در بانک فیبر نوری را نشان میدهد برای دریافت سایر مدل ها و دریافت قیمت های به روز شده با مشاوران ما در بانک فیبر نوری تماس بگیرید .
[row label="محصولات مرتبط" col_bg="rgba(116, 162, 184, 0.19)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title style="center" text="محصولات مرتبط" color="rgb(131, 4, 4)"]
[ux_products style="normal" type="masonry" columns="3" columns__sm="1" depth="1" depth_hover="3" cat="408" products="3" orderby="rand" image_height="5:6" text_size="small"]
[button text="مشاهده همه محصولات" radius="10" depth_hover="1" expand="0" link="https://fiberopticbank.com/product-category/ftth-accessories/fast-connector/"]
[/col]
[/row]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="4475,4304,5011,5072" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row]
- ۹۸/۱۲/۰۱