یراق آلات شیشه سکوریت
قطعا شما نیز عبارت شیشه سکوریت را بارها شنیده اید. ما هر روزه با انواع شیشه های سکوریت، مانند درهای سکوریت،پنجره ها، شیشه های اتومبیل و ... روبرو می شویم. شاید گروه فنی "خاموت" در این مقاله سعی دارد شما را با این نوع از شیشه ها آشنا نماید. شیشه سکوریت، یا Tempered glass شیشه ای است که با توجه به فرآیندهای حرارتی خاص، خواص مکانیکی و مقاومتی آن ارتقا و بهبود یافته است.
برای مطالعه بیشتر در مورد انواع شیشه ها، می توانید مقاله "انواع شیشه ها" را مطالعه نمایید.
سکوریت کردن شیشه، فرآیندی حرارتی است که بواسطه آن، بدون آنکه تغییری در ویژگی های ظاهری شیشه مانند ابعاد، رنگ، میزان شفافیت و سایر خواص ظاهری ایجاد شود، خواص مکانیکی شیشه بهبود می یابد. فیکس پوینت شیشه های سکوریت، در برابر بارهای مکانیکی، وزن و تنش های حرارتی نسبت به شیشه های معمولی مقاومت بسیار بالاتری از خود نشان می دهند. این افزایش و بهبود کارکرد گاهی تا 5 برابر شیشه های معمولی نیز می باشد.
فرآیند سکوریت کردن شیشه درب استیل
کلیات روش سکوریت کردن شیشه ها در تمام کارخانه ها مشابه و یکسان می باشد. اولین مرحله برای سکوریت نمودن شیشه ها برش کاری و سوراخکاری شیشه هاست. ابتدا شیشه ها در ابعاد مورد نظر برش داده شده و در صورت لزوم سوراخکاری های روی آنها انجام می شود.نکته مهمی که درباره شیشه های سکوریت، باید به آن توجه نمود این است که، پس از سکوریت کردن شیشه امکان تغییر ابعادی (برش شیشه) و یا سوراخ کاری و ... روی شیشه ها وجود نخواهد داشت و لذا قبل از اقدام به سکوریت نمودن شیشه باید کاملا دقت نمود تا شیشه از نظر ابعادی و یا جانمایی سوراخها و ... کاملا صحیح سفارش داده شود.
پس از برشکاری و سوراخکاری شیشه، لبه های شیشه پرداخت شده و پس از آن شیشه وارد کوره مخصوص سکوریت می شود. دمای کوره سکوریت تا حدود 700 درجه سانتیگراد بالا رفته و شیشه با توجه به ضخامت و مشخصات فنی خاص، مدت زمانی معلوم را در کوره سپری نموده و سپس از کوره خارج شده و توسط دستگاههای خنک کننده بسرعت سرد می شود. سرعت بالای سرد کردن شیشه سبب می شود که تنش فشاری در سطح شیشه و تنش کششی در مرکز پنل شیشه ای ایجاد می شود. درب استیل این اتفاق به خاطر اختلاف زمان سرد شدن سطح شیشه و بخشهای مرکزی شیشه ایجاد می شود. (سطوح بیرونی شیشه سریعتر از بخشهای درونی و مرکزی شیشه سرد می شوند). پس از سرد شدن کامل شیشه ها، فرآیند سکوریت کردن شیشه ها پایان یافته و شیشه ها با توجه به موارد کاربرد روی پالتهای مخصوص قرار گرفته و به فروشگاهها و یا سایر کارخانه ها حمل می شوند.
نکته جالب در خصوص شیشه های سکوریت، این است که، شیشه سکوریت، در صورت شکسته شدن، بر خلاف شیشه های معمولی به قطعات کوچک و بسیار ریز تبدیل خواهد شد و در نتیجه خطرات بسیار کمتری را برای مصرف کنندگان و کاربران فضا ایجاد خواهد کرد. این تفاوت در نوع شکست میان شیشه معمولی و شیشه سکوریت، سبب شده است که نوع شکسته شدن و تعداد قطعات حاصل از شکست شیشه سکوریت، یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی کیفیت شیشه های سکوریت باشد. در استیل مطابق با روشهای آزمون و استانداردهای جهانی، مجموع وزن 10 تکه شکسته شده از شیشه سکوریت، باید از وزن مربعی به طول ضلع 8 سانتیمتر از همان شیشه کمتر باشد.
تفاوت در نوع شکسته شدن شیشه سکوریت، (سمت چب) و شیشه معمولی (شیشه معمولی)
انواع نماهای شیشه ای در استیل
گسترش نماهای شیشه ای و سازه های شیشه ای از تحولاتی است که پس از آغاز عصر مدرن و شروع مدرنیسم در معماری با جهشی بزرگ روبرو شده است. تا قبل از تحولات تکنولوژیکی عصر حاضر، شیشه ها صرفا جداره ای شفاف (کاملا شفاف و یا رنگی) را در ساختمانها ایجاد می کردند و حداکثر کاربرد آنها پنجره و گاها روزن و یا دریچه ای به فضای بیرون ساختمان بود. اما با آغاز مدرنیسم در معماری نگاه به شیشه دچار تحولی بنیادین در معماری گشت و شیشه شخصیتی مستقل در معماری یافت. تنوع استفاده از شیشه آنقدر زیاد شد که فیلیپ جانسون معمار مدرنیست آمریکایی در اقدامی انقلابی ، اقدام به طراحی خانه شیشه ای به عنوان یکی از معروفترین پروژه های خود نمود.
با آغاز مدرنیسم و توسعه فن آوری ، شیشه به متریالی تبدیل شد که به عنوان نمای ساختمان، دیوار جدا کننده، کفپوش و حتی سازه مورد استفاده قرار گرفته و تنوعی بسیار زیاد و کاربردهای فراوان یافت. امروزه از شیشه تقریبا در تمام بخشهای ساختمان استفاده می شود و نماهای شیشه ای و سازه های شیشه ای بسیار توسعه یافته اند. از طرفی با ایجاد تکنولوژی ساخت شیشه های لمینت و شیشه های چند جداره و نیز توسعه این تکنولوژی، سبب شد که مقاومتهای مکانیکی و همچنین مقاومتهای حرارتی شیشه ها بسیار بهبود یافته و براحتی بتوان با در نظر گرفتن تمام مسایل از قبیل، مسایل زیست محیطی، حفظ انرژی، محاسبات سازه ای و ... از شیشه ها در نمای ساختمانها و ... استفاده نمود. درب استیل طلایی
در این مطلب سعی خواهد شد تا برخی از مرسوم ترین انواع نماها و سازه های شیشه ای (ساختار های شیشه ای ) را مورد بررسی قرار دهیم.
نماها شیشه ای (سازه های شیشه ای) را می توان به دو گروه بسیار کلی تقسیم نمود. این گروهها عبارتند از سیستمهایی که توسط قاب اجرا می شوند (Framed) و سیستمهای بدون قاب (Frameless).
1- سازه های شیشه ای قاب دار (Framed) در استیل طلایی
در این گروه از سیستمهای سازه شیشه ای، شیشه ها از دو یا چهار طرف توسط قابها نگه داشته می شوند. انواع مختلفی از سیستمهای قابی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.
سیستم STICK میز عسلی استیل
نماهای شیشه ای Stick یک روش ساخت کرتین وال شیشه ای است که بیشتر روند ساخت و مونتاژ آن در محل پروژه انجام میگیرد. مولیونهای آلومینیومی اکسترود شده، عموما پیش ساخته هستند که بر روی نمای ساختمان نصب می شود تا یک قاب برای شیشه هایی که بعدا نصب می شوند ایجاد نمایند.
سیستم VENEER میز استیل
سیستم های خرپایی که به شکل مربع یا مستطیل طراحی شده و یک شبکه مسطح یکپارچه با تحمل های بالا ارائه می کنند. این سیستم می تواند به طور متداول به عنوان سیستم نگهدارنده برای ساده ترین و مینیمال ترین سیستم های شیشه ای به حساب آید.
این سیستم عمدتا یک سیستم کرتین وال ساخته شده با Stick به حساب می آید و راندمان بالایی دارد. این سیستم شامل انواع 2 طرفه ، 4 طرفه و unitized میباشد و علاوه بر شفافیت نسبتا بالای آن، از نظر اقتصادی نیز سیستمی مقرون به صرفه به حساب می آید.
میز عسلی استیل PANEL / CASSETTE
از دیگر سیستم های ساز ه ای شیشه قاب دار، سیستم پانلی می باشد. در این سیستم، پانلهای شیشه ای توسط نگهدارنده های ثابت نقطه ای به سازه متصل می شوند و شیشه از 2 یا 4 طرف نگه داشته میشود. در این حالت به علت فاصله سازه از شیشه، نما سبک تر دیده می شود. سیستم های پانلی می توانند بصورت پیش ساخته تولید شده و در محل کارگاه مونتاژ شوند.
سیستم های Cassette (نمای فریم لس با قاب داخلی) ترکیبی از مشخصات سیستم های پانلی، stick و veneer می باشد. البته علی رغم این تنوع ساختار، ساختار غالب سیستم Cassette شامل یک سیستم مولیون اولیه است که از stick ساخته شده است. در این سیستم قطعات شیشه ای توسط کارخانه درون قابها مونتاژ می شوند، که این امر موجب پیوستگی با سازه مولیون اولیه می گردد.
2- سازه های شیشه ای بدون قاب (Frameless) میز استیل
در سیستم های بدون قاب یا (Frameless) از قطعات شیشه ای استفاده می شود که در نقاط مجزا (معمولا نزدیک به لبه های پانل) به سیستم سازه ای متصل شده اند. شیشه بدون نیاز به استفاده از اجزای قابی ثانویه به طور مستقیم نگه داشته می شود. شیشه هایی که در این سیستم استفاده می شوند عموما شیشه های سکوریت لمینت و یا صرفا شیشه های سکوریت هستند.
میز استیل سیستم POINT-FIXED BOLTED
این سیستم، رایجترین و اغلب گرانترین سیستم سازه های شیشه ای به حساب می آید. در این سیستم شیشه ها برای اتصال به قطعات باید سوراخکاری شوند. در این سیستم عمدتا از یراق آلات اسپایدر از جنس استیل ضدرنگ برای اتصال شیشه به سازه استفاده می شود. قطعات اسپایدر و سایر یراقهای مربوط به این از سازه ها، می توانند شامل انواع موجود در بازار بوده یا بطور ویژه و سفارشی برای پروژه های بزرگ و خاص طراحی شوند. علاوه بر قطعات اسپایدر و سایر یراقها، شیشه ها نیز باید به گونه ای طراحی شود که در برابر نیروهای خمشی و انحرافات حاصل از روشهای نصب و اتصال مقاوم باشد. در شیشه ای
میز عسلی استیل سیستم POINT-FIXED CLAMPED
در این سیستم بر خلاف سیستم (POINT-FIXED CLAMPED) نیاز به سوراخ کردن شیشه نمی باشد. در این نوع سیستم سازه ای، اتصالات اسپایدر با چرخش 45 درجه نسبت به موقعیت پیچ به گونه ای قرار می گیرند که بازوهای اسپایدر، هم راستا با لبه شیشه بوده و تیغه نازکی در درز میان دو شیشه مجاور هم قرار می گیرد. یک صفحه بیرونی به تیغه متصل شده و شیشه را در محل خود ثابت نگه می دارد. در سیستم سازه ای (POINT-FIXED BOLTED) سطح شیشه ای پیوسته ایجاد می کنند در حالیکه این سیستم صفحه خارجی کوچکی را در معرض دید قرار می دهد. این مساله از جنبه زیباییشناسی برای طراحان نما می تواند بسیار مهم باشد. درب شیشه ای
اگرچه در این سیستم به علت حذف سوراخکاری صرفه جویی زیادی در هزینه ها صورت می گیرد اما قیمت قطعات بستها، بخشی از این صرفه جویی در هزینه ها را از بین خواهد برد.
- ۹۸/۱۱/۰۹